Sociedad

La B-40 Olesa-Viladecavalls es posarà en servei el 16 de febrer

Aquest tram d'autovia ha de tenir continuïtat amb la Ronda Nord entre Terrassa i Sabadell sobre el que ministeri i Generalitat segueixen negociant

Imatge de la B-40 entre Olesa i Viladecavalls / Ministeri de Transports

Barcelona

El 16 de febrer s'obrirà al trànsit un nou tram de la B-40, del Quart Cinturó: és el que va d'Olesa de Montserrat a Viladecavalls i que es queda a les portes de Terrassa. Aquesta infraestructura, que porta anys de retard, s'havia de posar en servei a la tardor, segons va anunciar el ministeri de Transports, però quedaven encara algunes instal·lacions i obres per acabar i es va ajornar.

Ha estat el mateix ministre de Transports, Óscar Puente, qui ha anunciat a les xarxes socials que el divendres 16 de febrer es posarà en servei aquesta autovia que uneix Olesa de Montserrat i Viladecavalls i que permetrà connectar el Baix Llobregat i el Vallès Occidental. La nova infraestructura permetrà un estalvi de 20 minuts entre Terrassa i Martorell, per exemple.

El tram de la B-40 que ara es posa en servei enllaça amb el que ja està funcionament entre Abrera i Olesa i ha de tenir continuïtat amb la Ronda Nord entre Terrassa i Sabadell que ministeri i Generalitat s'han compromès a fer. Aquesta obra l'ha de definir i executar del departament de Territori amb diners del ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, però el procés està encallat des del passat mes de juliol quan es va signar el protocol per tirar-la endavant.

Després de mesos de converses, el ministeri va assegurar que hi havia un problema legal que impedia fer una encomana de gestió perquè el govern català tirés endavant la construcció de la Ronda Nord. Per solucionar-ho, a finals del 2023, el Consell de Ministres va fer una modificació legal per poder encarregar aquesta obra al govern català. Però això encara no s'ha fet. El ministeri de Transports i el Departament de Territori continuen intercanviant papers per arribar a un acord sobre les condicions en què s'hauria de fer l'encàrrec i executar l'obra.

Quan les dues parts acordin els termes en què s'encarrega a la Generalitat la construcció de la Ronda Nord, s'haurà de singar el conveni entre les dues parts i començar amb els primers tràmits.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00