Sociedad

L'Escola Sagrat Cor Fort Pienc tancarà totalment a final d'aquest curs

El centre, al que estudien 258 alumnes, havia anunciat dimecres que només tancaria infantil i primària i mantindria la secundària un curs més, però finalment ha optat per la clausura total.

L'escola Sagrat Cort Fort Pienc tancarà completament a final de curs / @Google Maps

Barcelona

La titularitat del centre Sagrat Cor, una escola amb 75 anys d'història ubicada al carrer Ribes del barri del Fort Pienc, ha notificat al Consorci d'Educació de Barcelona el tancament del centre a partir del pròxim curs 2024-25. Inicialment, el centre havia comunicat la seva intenció de cessar l'activitat als cursos d'infantil i primària, per la davallada demogràfica que afecta sobretot els cursos inicials, i mantenir l'activitat a secundària un curs més. Però en les últimes hores la titularitat del centre ha comunicat que opta pel tancament total.

La preocupació és màxima entre els pares dels 258 alumnes de l'Escola Sagrat Cor. Dimarts, quan els van comunicar que els alumnes d'infantil i primària s'haurien de buscar una altra escola per al curs que ve el consorci d'Educació els va oferir la possibilitat de triar escola abans de la preinscripció ordinària, per donar-los preferència a l'hora d'optar a una plaça en escoles de la zona. Però l'associació de famílies diu que les escoles del barri estan molt plenes i no podran acollir tot l'alumnat. Ara, a més, se sumen els alumnes que acaben primària i passen a primer d'ESO, els quals no tindran cap preferència perquè és un canvi d'etapa ordinari. L'Associació de Pares demana al consorci que assumeixi la gestió directa del centre i l'integri a la xarxa pública, però des del consorci recorden que aquest canvi només es pot fer a petició de la titularitat, que no ha fet cap moviment en aquesta direcció.

El centre va explicar dimecres que la disminució de la natalitat dels darrers anys ha suposat la pèrdua del concert de tres unitats d’infantil i primària, fent inviable la continuïtat de l’escola. Ja fa anys que el centre no aconsegueix el mínim d'alumnes indispensable per mantenir els mòduls de concerts -aquest curs ha perdut els dels grups d’I3, I4 i 1r de primària-. La direcció explica que atenen un 27% d’alumnat vulnerable -que no paga quotes- i que això suposa un esforç extraordinari de recursos humans i econòmics. En un comunicat, la direcció del centre explica que "Malgrat el gran esforç de la institució religiosa i de l’escola, la davallada demogràfica i l’infrafinançament no fan viable la continuïtat" del projecte.

En paral·lel, i segons dades del consorci d'educació, la matrícula a centres públics d’alumnat que resideix al districte de l’Eixample ha augmentat un 17% en els darrers vuit cursos.

El Col·legi Sagrat Cor es va fundar l’any 1939 per tal de cobrir les necessitats escolars del barri, concretament de les nenes, que en aquell moment quedaven al marge de l’educació. En aquest moment de transició, el Consorci vol destacar i reconèixer la tasca que l'Escola Sagrat Cor ha dut a terme al llarg de tota la seva història, així com el seu compromís amb una educació inclusiva i de qualitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00