Sociedad

"Malgrat el reforç de la seguretat, a l'Horta segueix havent-hi robatoris i ens trobem impotents"

Entrevista al president de la Comissió de l'Horta de la FAVLL i president de l'associació veïnal de Vallcalent, Francesc Montardit

Francesc Montardit és el president de la Comissió de l'Horta de la FAVLL i president de l'associació veïnal de Vallcalent.

"Malgrat el reforç de la seguretat, a l'Horta hi segueix havent-hi robatoris i ens trobem impotents"

14:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000053612/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

A principis de mes coneixiem una dada molt relacionada amb un problema endèmic de l'Horta de Lleida: La Guàrdia Urbana havia fet més de 600 actuacions al llarg de l'any 2023 relacionades amb l'Horta de Lleida. Això vol dir que, més o menys, se n'havien fet dues al dia. 600 actuacions suposaven un 20% més que les registrades un any abans, al 2022, i això està molt relacionat amb la posada en marxa dels agents de proximitat. I és que, a banda de ser presents als barris, també hi ha equips d'agents de proximitat a l'Horta.

Amb Francesc Montardit, president de la Comissió de l'Horta de la FAVLL i president de l'associació veïnal de Vallcalent coneixem la valoració que els veïns i veïnes de l'Horta en fan d'aquest reforç i de si realment està contribuïnt a frenar els actes delictius. Segons explica a l'entrevista, sí que valoren molt positivament tant el reforç en número d'agents -ja siguin de la Guàrdia Urbana com també del cos de Mossos d'Esquadra- com la proximitat que estan demostrant aquests agents amb els veïns i veïnes, això no ha fet reduir el número de robatoris a les partides. "Ens sentim impotents", reconeix, i als veïns que viuen en torres no tenen altra alternativa que reforçar ells mateixos la protecció "posant-los-hi difícil als xoriços", assegura Montardit, ja sigui reforçant les alarmes o tenint gossos guardians que alerten de la presència d'estranys.

Amb Montardit també parlem de la preocupació creixent a l'Horta pels projectes de línies d'alta tensió, dels problemes de salut de famílies de moltes partides pels sorolls i esquerdes a les parets que provoquen alguns trens d'alta velocitat low cost que passen pel by pass de l'AVE i de la necessitat d'augmentar i estendre el servei de taxi a la demanda a més partides de l'Horta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00