Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Marcos Morau: "Treballar d’acomodador va ser com fer un màster del món de la dansa"

El coreògraf de fama mundial distingeix la importància que se li dona a la dansa al nostre país comparat amb la resta d’Europa i fa un repàs als seus orígens que l’han portat fins a l’èxit

Llapis de Memòria-Marcos Morau

Llapis de Memòria-Marcos Morau

54:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1708013036415/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el “Llapis de Memòria” del Marcos Morau, prestigiós coreògraf nascut a Ontinyent. Es va instal·lar a Barcelona on va fundar la companyia “La Veronal” amb la qual ha recorregut mig món. Ell mateix diu que és valencià, viu a Barcelona, però treballa a tot el món. I és que en Marcos és un dels artistes més sol·licitats i prestigiosos d’Europa i el Premi Nacional de Dansa més jove de la història, que va rebre quan només tenia 31 anys.

A València

Mentre els altres nois jugaven a futbol, el Marcos anava al pavelló a veure com la seva cosina entrenava gimnàstica rítmica. “Estava fascinat”. La seva vena artística se li va despertar molt d’hora. A l’escola dibuixava i un dia li va dir a sa mare que volia dissenyar muntanyes russes. “Jo tenia dos estigmes: era l’homosexual i per altra banda era el raro. No va ser fàcil”. A l’escola ja es dedicava a fer coreografies amb alguns companys. “Anava a la parròquia, que era com a un esplai religiós, i preparàvem el ball de final de curs amb cançons de The Cranberries, Mónica Naranjo...”.

La Veronal

El Marcos va estar treballant d’acomodador al Mercat de les Flors on, segons ell va ser com fer un màster de tant com va aprendre. “Anava a l’aeroport a recollir aquelles companyies. Era molt discret, però mirava com anava tot aquell món. Com a acomodador veus qui marxa, qui badalla… S’aprèn molt, del públic”. Ara porta la companyia “La Veronal”, de prestigi mundial i que està enfeinada fent espectacles per tota Europa. Així i tot, el món de l’art sovint no et posa les coses fàcils, fins i tot quan estàs al damunt de tot. “Una cosa és la visibilitat i el prestigi, l’altre poder oferir als ballarins i ballarines tot el que necessiten. Molts tenen hipoteques i com a companyia aparentment estable no tenim recursos per a protegir aquestes famílies”. També destaca la importància que té la resta d’Europa pel seu negoci, ja que si només depengués d’Espanya, la seva situació professional no seria tan favorable.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc. No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00