Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Pepita Angulo: "Fins que no vaig anar al teatre, no em vaig adonar que em sentia sola"

El projecte 'Grans Teatrerus' emparella als més grans i als més joves per anar a veure teatre plegats

ENTREVISTA. Grans Teatrerus

ENTREVISTA. Grans Teatrerus

14:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1708264109181/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El teatre, a més d'emocionar-nos i captivar-nos, té un gran poder de transformació social. Aquest fet, precisament, ens ho demostra el projecte de 'Grans Teatrerus', impulsat pel grup Focus, que consisteix a emparellar a una persona gran i a una jove per anar a veure espectacles plegats. Actualment, el projecte està fent una prova pilot -amb la col·laboració d'entitats del Raval de Barcelona-, en la qual participen vint-i-cinc parelles formades per persones de la tercera edat del barri i joves entusiastes de la cultura, que s'ajunten per anar a veure les obres de teatre que es representen als teatres del Grup Focus –el Teatre Goya i el Teatre Romea- de la zona. A més, tots els membres de 'Grans Teatrerus' tenen l'oportunitat de realitzar un col·loqui amb els equips artístics que representen les obres de teatre i conèixer de primera mà tots els detalls que envolten l'espectacle. Avui, al 'Tot És Comèdia', n'hem parlat amb el responsable del projecte, el nostre col·laborador Pepe Zapata, i amb una de les parelles: la Pepita Angulo i la Nura Lufti.

El germen que va propiciar els 'Grans Teatrerus' "El projecte neix de dues coses: constatar que el teatre és un fet social, i d'un congrés d'espectadors que vam organitzar el Grup Focus l'any 2022. Allà ens vam preguntar què passava amb la gent gran que vivia al voltant dels nostres teatres. I, indagant, ens vam adonar que un dels problemes més greus de la gent gran era la solitud no desitjada de la gent gran", diu el Pepe Zapata. "A partir d'aquí, amb el convenciment que el teatre ha de servir per cohesionar la societat, vam idear aquesta prova pilot enfocada en el Raval que està sent tot un èxit. De fet, ja estan pensant a expandir el projecte a altres barris i teatres de Barcelona –i fins i tot a Madrid!- durant la temporada teatral que ve".

La Pepita i la Nura Tant l'una com l'altra coincideixen en el fet que, només veure's, van voler formar parella plegades. "Va ser amor a primera vista", assegura la Nura –es dedica a la investigació científica a l'Hospital del Mar-. Entre les dues s'ha generat un vincle molt bonic, i durant la setmana estan desitjoses de trobar-se per anar al teatre i, posteriorment, comentar la jugada mentre mengen uns xurros amb xocolata. La Pepita –una apassionada de la ràdio des que, de petita, va venir a concursar a un programa de Ràdio Barcelona- viu sola, i, tot i tenir fills i nets, diu que "fins que no he anat al teatre, no m'he adonat que em sentia sola. M'agrada moltíssim! Quan em truca la Nura per preguntar-me si vull anar a veure aquest o l'altre espectacle, ja em poso la mar de contenta. M'arreglo, vaig cap al teatre... és fabulós! No tinc paraules per agrair el que regal que m'han fet". La relació entre la Nura i la Pepita és tan bona, que ja queden per fer altres activitats a més d'anar a veure teatre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00