Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Ángel Martín: "Durant el brot psicòtic no existeix el sentit de l'humor"

El còmic i guionista normalitza els problemes de salut mental i parla de l’objectiu del seu segon llibre

Llapis de memòria Ángel Martín

Llapis de memòria Ángel Martín

57:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1708355581763/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el “Llapis de Memòria” de l’Ángel Martín, que molta gent va descobrir a “Se lo que hicisteis”, al costat de Patricia Conde, fotent canya a Telecinco i a Jorge Javier Vázquez. Així i tot, ell ja feia temps que escrivia monòlegs a Paramount Comedy o estava a darrere de diferents guions, com per exemple, a “7 Vidas”. També som molts els que ens informem cada dia amb el seu “Informativo matinal para ahorrar tiempo” i els que el llegim als seus llibres. Després de l’èxit de “Por si las voces vuelven” on explicava com va acabar ingressat a un hospital psiquiàtric, acaba de publicar “Detrás del ruido” on explica la seva remuntada a la vida i com s’ho ha fet perquè aquelles veus que sentia no tornin a importunar-lo.

Vocació d’actor

“De nen no era molt de carrer. Era molt avorrit”. El còmic descriu la seva infància com la de qualsevol altre nen, però la veritat és que la seva família va canviar molt de ciutat. “No et permets fer amistats molt fortes. Recordo una infància més casolana que una altra cosa”.

Amb 16 anys va deixar l’escola. “Era un estudiant pèssim. No m’interessava l’escola, m’avorria”, recorda l’Ángel. Va començar a tocar música a residències, però ell tenia intenció de ser actor.

Mentre estudiava a una escola d’interpretació, Paramount Comedy va començar a organitzar “Noches de Comedia” i ell ho va veure com un pas per apropar-se al món de l’actuació així que va participar en el càsting i el van agafar.

Després del brot

Havent passat un brot psicòtic i fora de l’hospital psiquiàtric, va escriure un llibre per veure si la seva experiència podia ajudar a algú i normalitzar els problemes de salut mental. A les firmes sempre li preguntaven com feia per prevenir que es tornés a repetir l’atac, i per això va escriure el segon llibre. “És una visita guiada pel meu cervell perquè vegis com funcionen les coses”.

El còmic diu que els dos llibres han acabat ajudant-lo, però de manera inesperada. “Per escriure un llibre has de masticar tant el teu cervell que acaba sent terapèutic”.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc. No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00