Sociedad

Els referents femenins i l'urbanisme en clau de gènere centren la jornada "Amb Veu de Dona"

La Sala Rentadors del Casal de les Dones, plena de gom a gom / Cedida

Amb Veu de Dona Març de 2024

01:35:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709633169914/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reus

La sororitat i la mirada feminista han ocupat aquest dilluns cada racó de la sala Rentadors del Casal de les Dones de Reus en motiu de la 7a edició de la jornada "Amb Veu de Dona", organitzada per SER Tarragona-Ràdio Reus. Més de 70 persones van assistir a l'esdeveniment, en el qual es va parlar de diversos temes de l'agenda violeta durant prop de dues hores.

Regidores d'Igualtat dels ajuntaments de Tarragona i Reus / Cedida

"El feminisme ha de ser transversal i impregnar totes les polítiques públiques". És el que afirmen les regidores d'Igualtat de Tarragona i Reus, Cecilia Mangini i Anabel Serrano, que se'han emplaçat a continuar treballant conjuntament en clau metropolitana. La conversa amb elles dues ha encetat la jornada.

Primera taula rodona de la 7a edició / Cedida

On són les dones als llibres d'història? Els referents femenins han estat el primer tema de debat amb l'escriptora Gisela Alcón; la CEO i cofundadora de Biosfer Teslab, Núria Amigó; La caporal de la Guàrdia Urbana de Reus, Carolina Pérez; I Núria Bruno, cap de la regidoria d'Educació.

Segona taula rodona / Cedida

Les ciutats han de canviar per adequar-se a les necessitats socials i fer més amables els espais pels trajectes quotidians. Amb aquesta premissa es treballa l'urbanisme en clau de gènere i amb perspectiva feminista; La regiora del ram de l'ajuntament de Reus, Marina Berasategui, ha explicat el decàleg que s'ha elaborat des del consistori amb diverses accions. D'altra banda, la doctora en arquitectura Cèlia Mallafré ha explicat una diagnosi de punts de millora com a prova pilot al campus Bellisens de Reus, i la geògrafa Marina Martín ha detallat un estudi fet a Tarragona.

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita / Cedida

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha estat l'encarregada de cloure l'acte parlant dels seus referents femenins propers, de la seva experiència en política, de les quotes de gènere i de la voluntat d'impregnar de feminisme i igualtat totes les àrees.

Fotografia de família amb algunes de les participants a l'acte / Cedida

Cedida

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00