Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Pep Bras recorda com intentant imprimir un guió per “El Terrat” va acabar dins una ambulància

El guionista explica l’estranya manera gràcies a la qual va aconseguir entrar a la productora

Llapis de Memòria Pep Bras

Llapis de Memòria Pep Bras

53:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1708964059777/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el “Llapis de Memòria” d’en Pep Bras, escriptor i guionista que durant uns anys va estar treballant en el mateix estudi on es grava aquest programa, al costat de l’Andreu Buenafuente i els veïns de “El Terrat”. Així i tot, no només ha fet de guionista per l’Andreu, sinó que també ha escrit guions per la Isabel Gemio, la Julia Otero o la Isabel Coixet. Una feina, la de guionista, que va començar a fer després de guanyar el premi “La sonrisa vertical” de l’any 87, amb només 25 anys, per la novel·la “El Vaixell de les Vagines Voraginoses”. De novel·les, però, n’ha escrit unes quantes, i de premis, també n’ha guanyat uns altres quants, el primer amb només 19 anys.

De monges a “progres”

Fill d’un pare fuster, en Pep recorda com a l’escola era un noi tímid i tancat en si mateix. “A l’hora del pati, jo no jugava a futbol. Estava en un raconet llegint ‘tebeos’ o dibuixant”. La seva àvia, que el va criar com si fos sa mare, era catalanista (uns anys més tard li regalaria un disc de Lluís Llach), però en el context de la dictadura franquista i estudiant en una escola de monges només sabia escriure en castellà.

Quan va començar l’institut, ja havent mort Franco, va anar a parar a un centre amb professors joves i allà va haver d’aprendre en català. De l’institut, però, en recorda altres coses: “El primer que vaig fer va ser comprar un paquet de Ducados per impressionar a les noies”.

Carrera literària

En Pep volia ser director de cinema, així que va fer la carrera de periodisme per poder fer l’assignatura “Història del Cinema”. Durant la carrera va guanyar el premi “La sonrisa vertical” de novel·la eròtica perquè un professor els va suspendre a ell i a una companya per ser incapaços de fer un programa eròtic de ràdio sense fer riure al públic.

A la ràdio hi va acabar entrant. Això perquè li va enviar una carta a l’Andreu Buenafuente que deia: “Hola. Tinc gana, tens feina?”. Per passar la gana, l’Andreu el va convidar a dinar i després li va oferir el lloc de guionista a “El Terrat”.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc. No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00