Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Alfred Picó: "Entre la dictadura franquista i l'escola tenia el cinema per fugir"

L’expert en comunicació explica les diferents maneres de comportar-se en una primera cita i parla de les seves passions

Llapis de memòria Alfred Picó

Llapis de memòria Alfred Picó

55:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709136809108/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el “Llapis de Memòria” del periodista i escriptor Alfred Picó, un convidat amb mètode propi: El Mètode Picó. Aquest, el fa servir als més de 1.000 cursos de comunicació que ha fet a més de 20.000 alumnes. Ara, acaba de publicar “Manual de supervivència d’una dona soltera”, una novel·la que també és un màster de comunicació, sobretot, per aprendre a lligar!

A més, l’Alfred fa 16 anys que organitza “La festa dels 80” a Luz de Gas, com a bon apassionat de la música d’aquella dècada. De fet, ell és un home que, apassionat, ho és de tot el que fa.

La infantesa

L’Alfred va néixer en una dinastia d’homes que compartien el mateix nom. De fet, el seu cosí és l’Alfred Rodríguez Picó, el primer home del temps de TV3.

L’escola la recorda com una època grisa. “Tinc records tristos, era una escola molt exigent, amb violència física i verbal. A mi m’havien pegat molt”, diu el periodista. El cinema li va servir com a refugi per superar aquells anys. “Entre la dictadura franquista i l’escola tenia el cinema per distreure’m”.

Quan havia de començar COU amb 15 anys, els seus pares van accedir a canviar-lo d’escola. L’Alfred explica com la llibertat i la felicitat de l’adolescència va ser el contrari que la infantesa. “Hi havia noies a classe”, riu l’escriptor. “No vaig lligar res, estava totalment desentrenat. Per primera vegada m’ensenyen català. M’ho vaig passar pipa”.

Comunicar

L’Alfred ha fet de tot el que impliqui posar en pràctica l’art de la comunicació: periodista, escriptor, professor...

En un dels seus cursos, els alumnes el van puntuar amb la màxima nota. “Jo vaig tenir uns professors tan avorrits que sempre he volgut que els alumnes, quan acabin la classe, s’ho hagin passat bé”.

També ha estat dos anys ensenyant oratòria als equips juvenils del Barça. “Ha estat una experiència increïble. Els hi he explicat trucs per a quan tinguin una entrevista puguin parlar bé”.

En el seu “Llapis de Memòria” també ha donat la contrasenya per poder entrar gratuïtament a la seva pròxima “festa dels 80” a Luz de Gas. Els interessats trobaran els passos a seguir dins del programa.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc. No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00