Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Música

Guillem Gisbert: "La cançó Ai Dolors no la tocaré segur; tampoc Al Mar! o Benvolgut"

El cantant de Manel estrena disc en solitari i ja pensa en el directe, en el qual ha revelat que no hi haurà els temes més coneguts de la banda

Guillem Gisbert, cantant de Manel, presenta Balla la masurca! a l'Aquí Catalunya

Guillem Gisbert, cantant de Manel, presenta Balla la masurca! a l'Aquí Catalunya

27:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709545244702/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

'Balla la masurca!' és el primer àlbum en solitari de Guillem Gisbert, líder de la banda Manel. El grup va decidir fer una pausa temporal i era un secret a veus que el vocalista faria el pas. El 3 de maig començarà la gira del disc, amb un concert a la Sala Apolo de Barcelona, per al qual ja no queden entrades. En una entrevista a l'Aquí Catalunya, ha dit que està rumiant-ne el repertori i té clar el que no hi ha de ser: "Hi ha cançons que no em sento bé tocant-les sense els altres tres companys. Ai Dolors no la tocaré segur; tampoc no tocaré Al mar! ni Benvolgut". Les més clàssiques "no té molt sentit fer-les", en canvi, hi ha un repertori de Manel que no han explotat tant en el directe i que li ve de gust recuperar-lo.

No li amoïna fer carrera en solitari i que encara el vegin com el cantant de Manel. Té coll avall que això li passarà sempre i és inevitable, tot i que ha deixat clar que està orgullós de pertànyer al grup i vol veure-ho com un privilegi: "La guerra és aconseguir que aquesta altra línia de treball, amb les meves cançons, i que un compte de Spotify que es digui Guillem Gisbert tinguin una qualitat i una raó de ser. Deslligar-me'n completament i que gairebé no m'hi connectés és impossible i, a més, tampoc no ho he de perseguir perquè Manel és una part de mi i no ho veig com un problema". "A mi m'agraden els discos de Manel", ha afegit.

En un moment en el qual hi ha artistes que busquen tornades que encaixin en un vídeo de TikTok i hi ha una tendència a fer cançons més aviat curtes, ha explicat per què el tema 'Les aventures del General Lluna' supera els set minuts, i gairebé totes les cançons del disc superen els quatre minuts. Les anomena "productes de llarg consum" perquè li agrada consumir-les al llarg dels anys: "De cop descobreixo alguna imatge que m'havia passat per alt". Gisbert no s'ha plantejat mai fer una cançó en castellà i sempre s'ha sentit molt còmode en català: "Hi ha una qüestió del control de la llengua per a escriure cançons i la meva eina és la catalana. A més, l'accent és una cosa que no t'ho pots ni imaginar".

La mala experiència dels Gaudí

Fa un mes, el cantant va pujar a l'escenari dels Premis Gaudí i hi va presentar una de les cançons del nou treball. Era la primera vegada que cantava sense els seus companys de Manel i "va ser un desastre absolut", ha confessat. Gairebé tots els convidats es van pensar que estaven en una pausa publicitària i hi havia molta gent dreta i parlant, passant olímpicament de l'artista. Ha explicat que en aquell moment ell va ser conscient de la situació "tot i que tenia moltes coses al cap". i va pensar "potser fan plans curts i a casa no se n'adonen, però se'n van adonar".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00