Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Lluís Marco: “El teatre és l’única cosa que em manté viu perquè és l’única cosa que no sé fer”

L'actor parla de la importància del teatre català, la seva gran afició de la qual encara està aprenent

Llapis de Memòria amb Lluís Marco

Llapis de Memòria amb Lluís Marco

53:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709740324250/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el “Llapis de Memòria” d’en Lluís Marco, un actor que quasi bé forma part de la família, perquè a casa nostra l’hem vist a més de 40 sèries de televisió i la seva gran veu, a més a més, ha fet parlar en el nostre idioma a uns quants actors internacionals. Amb tot això, també l’hem vist un munt al teatre. De fet, ara el tenim a la Sala Atrium amb l’obra “Una còpia”, una peça que l’actor considera una joia literària.

Actor de vocació

En Lluís continua actuant per plaer perquè tècnicament està jubilat. "El teatre és l'única cosa que em manté viu perquè és l'única cosa que no sé fer". Amb "Una còpia" està omplint la sala i el públic surt content. És clar que tampoc costa gaire, ja que la Sala Atrium és petita, però l'actor valora precisament això. "Trobava a faltar aquesta distància, tenir als espectadors a la vora m'ha fet recuperar molts esquemes del teatre". Sobre la manera de fer art reivindica dues coses: que s'hauria de ser més flexible i no limitar els assajos o les obres a horaris i calendaris, i que hem de continuar defensant els avenços que s'han aconseguit els darrers 40 anys en el món de la cultura: "Veníem d'un desert i és molt necessària. No hauríem de perdre aquesta tradició".

La fàbrica d'embotits

Amb 7 o 8 anys, el Lluís ja tenia clar que volia ser actor. Amb els seus amics interpretaven obres al terrat de casa i les pel·lícules del moment el feien somiar en "el futur que volia". Els seus pares van intentar treure-l'hi del cap, ja que consideraven que era molt arriscat. Amb el seu pare van crear una fàbrica d'embotits, però després de créixer van haver de tancar. "La ruïna ha sigut la meva gran sort. La vida sense fracassos és impossible", diu l'actor. "De tant en tant has de caure. Això em va portar a fer teatre". Després d'aquesta ensopegada va trucar a un amic perquè li deixés fer una prova de doblatge. "Aquella tarda vaig guanyar 5.000 pessetes", recorda el Lluís. A partir d'allà va anar agafant petits papers i va saltar al món de la televisió i el teatre, on va guanyar la fama i rellevància amb la qual compte ara.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc. No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00