Última hora

FRANCIA Detenido el hombre que amenazaba con inmolarse en el consulado de Irán en París

Sociedad

8-M al centre de justícia juvenil de Montilivi

Jugadores de l'equip femení del Girona FC han visitat el centre. És una de les activitats que el Departament impulsa per sensibilitzar els joves internats.

Acte del 8M

Acte del 8M / BAF

Girona

L'Alba Inglés, la Paula Lloret i la Laia Jimenez són jugadores de l'equip femení del Girona. Avui han visitat el centre de justícia de menors de Montilivi on dotze joves d'entre 14 a 18 anys hi estan internats. Ho han fet per explicar la seva experiència com a jugadores de futbol a categoria preferent. Per elles, també ha suposat trencar prejudicis. "No sabem com és aquesta part del món, perquè no ho hem viscut. Està bé aprendre del que passa aquí" ha explicat Paula Lloret. Des del primer moment, els va entusiasmar la idea.

Els joves interns s'han preparat la visita, pensant preguntes amb les seves professores. Els hi han plantejat qüestions com "quines referents tenien de petites? Quina ha estat la seva experiència professional? Cobren o no cobren? Què n'opinen del piquito de Rubiales?". "M'ha agradat molt, perquè així també ens distraiem una mica. En ser el dia de la dona, s'agraeix molt" ha comentat un d'ells. I també han expressat les seves opinions: "Entenc que un jugador professional -que guanya partits i fa espectacle- guanyi tants diners. Però no entenc que una dona, que també és reconeguda no cobri una xifra similar. Hi hauria d'haver una mica d'igualtat en aquest sentit".

Es tracta d'una activitat que impulsa el Departament de Justícia per sensibilitzar als joves interns que s'organitza en el marc del 8M. Però més enllà del dia d'avui, les desigualtats i la violència de gènere són temàtiques que es tracten habitualment als centres de justícia juvenils. "La idea és poder plantejar en una visió transformadora i trencar els estereotips de gènere" ha explicat Gisela Torns, Directora General de Justícia Juvenil. Torns també ha assegurat que ha sigut "molt interessant" obrir les parets del centre a les jugadores del Girona. "Ha estat un enriquiment mutu" ha apuntat.

"Encara queda molt per fer"

Les jugadores del Girona han explicat la seva experiència. L'Alba i la Laia van començar a jugar quan eren petites, amb nois; en canvi, la Paula va començar quan era una mica més gran, i ja ho va fer en un equip femení. Veuen que ara hi ha molts més equips femenins de categories base, i en això, creuen que "han avançat". Malgrat això, asseguren que "encara queda molt per fer". En aquest sentit, esperen que la situació evolucioni "fins que puguin viure del futbol", que seria el seu objectiu.

Un dia diferent al centre educatiu de justícia juvenil que ha acabat amb un rondo entre interns i jugadores.

Escolta el reportatge sonor, aquí:

8-M al centre de justícia juvenil de Montilivi de Girona

11:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709912139010/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mural del 8M al Centre Juvenil de Montilivi

Mural del 8M al Centre Juvenil de Montilivi / BAF

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00