Última hora

FRANCIA Detenido el hombre que amenazaba con inmolarse en el consulado de Irán en París

Sociedad

Salvador García-Arbós: "Hem de posar el senglar de moda"

El 90% de la carn de senglar que es caça a Catalunya s’exporta per falta de demanda interna

Entrada al Fòrum Gastronòmic Girona

Entrada al Fòrum Gastronòmic Girona / BAF

Girona

"El senglar s'ha convertit en un problema" explica Salvador García-Arbós, director de continguts del Fòrum Gastronòmic de Girona. "Perquè causa accidents de tràfic i a més, s'alimenta dels nostres aliments, com del blat de moro". A les comarques de Girona, entre la tardor del 2022 i la primavera del 2023 es van caçar prop de 30.000 senglars, segons dades del Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya. Aquest matí, en la segona jornada del fòrum a la fira, l'Aula Gastronòmica ha acollit un monogràfic sobre la cuina d'aquest producte. Entre altres coses, han ensenyat a elaborar quatre plats de manera senzilla amb carn de senglar.

García-Arbós assegura que "abans es menjava senglar en dies de festa, era una festa major, la gent es reunia al voltant d'un senglar". Ara, aquest tipus de carn "ja no es menja tant", segons el crític "perquè es cuina menys a casa i perquè hi ha menys caçadors". A més, el 90% del seglar que es caça a Catalunya, s'envasa i s'exporta a Itàlia i a França perquè no hi ha demanda interna. Per canviar aquesta situació, García-Arbós apunta que caldria "posar de moda el senglar. En lloc de demanar un entrepà de pastrami per berenar, demanar un entrepà de senglar".

Avui també s'ha explicat que hi haurà una web disponible d'una empresa gironina que vendrà aquest tipus de carn en línia.

García-Arbós assegura que es tracta d'una carn molt més sostenible, perquè "no has de menester cap granja ni pinso per criar els senglars. No hi ha petjada ecològica".

El Fòrum Gastronòmic de Girona va arrencar aquest dilluns i s'allargarà fins aquest dimecres. Enguany el certamen compta amb més de 200 expositors i amb moltes activitats programades (xerrades, showcookings, tasts) que giren al voltant dels sabors mar i muntanya i de la sostenibilitat i el reaprofitament alimentari.

L'entrevista sencera, aquí:

Entrevista a Xavier Pla, sobre la programació del festival MOT, que arrenca dijous

12:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710253291746/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00