Sociedad

Mishima, Sopa de Cabra, Ginestà, Guillem Gisbert i Figa Flawas, caps de cartell del Portalblau de l'Escala

El festival, que com a novetat inclourà un cicle de conferències, començarà el 8 de juny i s'allargarà fins l'11 d'agost

Presentació del festival Portalblau 2024

Presentació del festival Portalblau 2024 / ACN

Girona

Guillem Gisbert, Figaflawas, Ginestà i Sopa de Cabra actuaran al festival Portalblau de l'Escala, aquest estiu. La principal novetat d'enguany és que a part de teatre i música, també s'ha programat un cicle de conferències, titulat "Mirades Blaves". L'Alfolí de la Sal acollirà converses que parlaran del conflicte del Pròxim Orient amb Carles Duarte i Dolors Bramon; sobre la cultura com a acció de transformació social amb la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve; sobre el futur de la música, amb Miquel Curanta, director del Barcelona Music Lab, entre d'altres.

Una altra novetat és un taller de creació musical adreçat a alumnes de 3r d’ESO que es farà a l’institut del Padró de l’Escala. Els joves treballaran la seva creació i ritme amb Baba Flow. Es farà en diferents sessions els mesos de març i maig.

L'artista mallorquina Júlia Colom serà l'encarregada de donar el tret de sortida dels concerts, el 29 de juny a l'Alfolí de la Sal. A la mateixa ubicació també hi actuarà Aseel Massoud (5 de juliol), Ju (12 de juliol) i Meritxell Neddermann (27 de juliol). A més, el cantautor valencià Pau Alabajos oferirà l'espectacle “La paraula viva i amarga”, que servirà com a commemoració del centenari del poeta Vincent Andrés Estellés. Un espectacle a veu i guitarra que tindrà lloc el 28 de juliol al Jardí Clos del Pastor, a les 9. Al Mar d'en Massana, una petita cala de l'Escala, hi actuaran Ginestà (2 d'agost), Mishima (3 d'agost) i Mayte Martín (4 d'agost). I finalment, al Fòrum Romà, a les ruïnes d'Empúries, hi seran els Sopa de Cabra (8 d'agost), els Figa Flawas conjuntament amb Mama Dousha (9 d'agost), Andrea Motis (10 d'agost) i Guillem Gisbert, que tancarà el festival, l'11 d'agost.

A més de música també s'ha programat un espectacle de carrer: "Love for free", a càrrec de la companyia Sergi Estabanell; i un pòdcast en directe amb Lucia Lijtmaer, Isa Calderón i Marc Giró sobre "els límits de l'humor".

El director del festival, Miquel Fernandez, ha destacat que han volgut "combinar artistes consolidats i artistes emergents" i a més, ha explicat que són un festival amb valors mediambientals, d'igualtat i socials. En aquest sentit, ha ressaltat que duran a terme una diagnosi mediambiental, que tenen una programació paritària i que contractaran a 60 joves del municipi per fer diferents tasques al festival.

Les conferències són gratuïtes i els concerts sí que són de pagament. Les entrades ja estan disponibles a la web del festival.

Així ho hem explicat a l'Aquí Girona:

Programació del Festival Portalblau 2024

12:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710342666109/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00