Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Carles Mir: “El meu pare deia que havia sortit una mica raret”

El periodista explica com va néixer el seu gran amor pel cinema

Llapis de Memòria amb Carles Mir

Llapis de Memòria amb Carles Mir

53:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710778513209/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el “Llapis de Memòria” d’en Carles Mir que, tot i no estudiar periodisme, ha exercit com a periodista especialitzat en cinema, una de les seves grans passions des de nen. O des d’abans de ser nen, perquè en Carles quasi neix a una sala de cinema. De fet, la seva mare va trencar aigües al cinema Astoria veient “El solterón y la menor”, protagonitzada per Gary Grant. Més tard, amb 5 anys, ja anava al cinema amb els seus pares i amb 7 veia 3 pel·lícules a la setmana: El programa doble dels dijous als cinemes de barri i la pel·lícula d’estrena dels diumenges. Aquesta memòria cinèfila i sentimental és el que podem trobar al llibre que ha publicat en Carles: “Els cinemes de la meva vida”.

El cinema

El pare d’en Carles deia que el seu fill li havia sortit una mica “raret”, perquè se sabia de memòria les cançons de Luis Mariano i Sara Montiel i no jugava a futbol. El periodista recorda com entre setmana anaven a veure dues pel·lícules de reestrena els dijous i diumenge anava amb els pares a veure una d’estrena. A l’escola els explicava les pel·lícules que havia vist als seus amics.

Ara, el Carles, ha publicat “Els cinemes de la meva vida” on explica amb molts recursos gràfics tots els cinemes que hi havia a Barcelona i com estaven connectats amb la seva vida. “Hi havia més de 100 de reestrena i 38 o 40 d’estrena”.

“Imagine”

Amb 15 anys va formar el grup “Los Stocks” amb tres amics. Es dedicaven a tocar cançons de “The Beatles” a festes particulars, sense cobrar. “Jo encara els escolto. Els Beatles van ser una revelació”.

Recorda el dia que van matar John Lennon i com el va afectar: “Vaig encendre la ràdio i vaig sentir que havien matat al Lennon. Ens vam reunir els del grup, vam posar l’últim disc i vam estar allà plorant i escoltant-lo”. Amb John Lennon hi connecta molt. “Imagine és una cançó molt ben feta amb una lletra excepcional. Jo també vaig en contra totes les guerres i contra tota la indústria armamentística”.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00