Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Pere Gené: "Soc un crac a la música"

L’artista reivindica la qualitat musical i la importància de Lone Star, el seu grup de rock

Llapis de Memòria amb Pere Gené

Llapis de Memòria amb Pere Gené

55:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1711382568015/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el "Llapis de Memòria" de Pere Gené, músic, creador, ànima i cervell de Lone Star. Aquest grup va ser pioner en molts aspectes i va canviar el panorama musical espanyol a finals dels anys 50. En Pere ha compost més de 350 cançons i se'l considera un autèntic laboratori musical. Un home amb carisma i èxit, però que no anava de "divo" per la vida i que no fa gaire ha publicat el llibre "Dejadme que os cuente algo del grupo Lone Star".

Músic de carrera

En Pere va fer els estudis complets de música i piano. Al principi feia concerts a Barcelona, a llocs on es feia música clàssica i de càmera. Quan va marxar d’intercanvi tot un any a Anglaterra va tornar totalment canviat. “A Londres vaig començar a sentir grups i totes aquestes coses van començar a entrar-me en el cap”. D’aquesta manera es va enamorar del rock i va decidir que havia de crear ell mateix un grup d’aquest estil.

A casa, els seus pares, no estaven tan animats: “D’entrada no em van dir res, però jo sé que la idea no els hi va agradar massa”.

Lone Star

El grup Lone Star va ser el producte que va néixer d'aquella fascinació pel rock. El Pere, amb tota la formació musical que tenia, volia que les seves cançons fossin de gran qualitat. "Sempre volia avançar i fer coses noves. Si agafessis dos discos diferents de Lone Star no sabries dir si són del mateix grup o de diferents".

Així i tot, el grup va començar fent versions d'altres cançons. "Les fèiem de manera obligada" La discogràfica, al principi, no els hi deixava fer peces pròpies, però l'any 1968, en veure que el grup funcionava, van poder treure el tema "Mi calle" que va ser tot un èxit i el punt que va marcar l'inici de la seva producció pròpia.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00