Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Isidre Esteve: "Amb la cadira a la fi del món"

El pilot explica com va haver de canviar la seva vida després de l'accident que el va deixar paralític

Llapis de Memòria amb Isidre Esteve

Llapis de Memòria amb Isidre Esteve

53:07

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1711469098561/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el "Llapis de Memòria" del pilot de ral·lis Isidre Esteve, un home que porta el motor a la sang, des de molt petit i que, a més a més, és un exemple de superació des que un accident el va deixar en cadira de rodes. Això no li va impedir continuar gaudint de la velocitat, la seva gran passió. Per altra banda, des de la fundació que porta el seu nom, la Fundació Isidre Esteve, ajuda a totes aquelles persones que estan amb la seva situació o similar perquè tinguin una millor qualitat de vida.

Competint amb la moto

De nen, l'Isidre no tenia gens clar que voldria ser pilot. Va començar a treballar amb 7 anys. Venia d'una família humil d'Oliana i treballar formava part del dia a dia. Així i tot, la moto ja formava part de la seva vida. "Anava en moto a partir dels 10 anys. Amb uns amics amb l'objectiu de passar-ho bé".

Aquesta afició va convertir-se en alguna cosa més quan va decidir apuntar-se a la primera cursa del campionat d'Espanya, que va guanyar.
L'Isidre diu que tenia la sort "de formar part d'aquells pilots que quan començava la carrera tenia possibilitats de guanyar-la". De fet, abans de patir l'accident que el va deixar en cadira de rodes, va acabar una cursa amb una moto amb el canvi de marxes trencat. Va estar 9 hores conduint en primera fins a arribar a la meta.

Tornar al Dakar

Després de la lesió, l'Isidre va haver de passar molt temps a l'hospital. "No sabia què fer. Vaig estar molt malament i em faltaven les ganes de viure. Em volia morir". Gràcies al personal de l'hospital i a la seva dona va sortir d'aquell moment tan fosc i, fins i tot, li van oferir tornar a competir al Dakar, aquest cop en cotxe.

En aquella ocasió, es va fer mal per culpa d'haver d'estar quiet tantes hores dins d'un cotxe i li van sortir unes llagues que l'impossibilitaven seure. "Vaig estar un any i mig al llit per recuperar-me d'allò. Va ser molt frustrant". Arran d'allò, però, van desenvolupar un coixí especial que li permet competir amb normalitat.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00