Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Albert Guinovart: "Els músics som mals espectadors"

El compositor estrena la 'Simfonia Gaudí' a la programació especial pels 25 anys de l'Auditori de Barcelona

ENTREVISTA. Albert Guinovart

ENTREVISTA. Albert Guinovart

15:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1711286094882/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El cap de setmana del 23 i 24 de març, L'Auditori de Barcelona va celebrar els seus primers 25 anys de vida amb una programació especial. Un dels espectacles que hi va formar part, va ser l'estrena de la 'Simfonia Gaudí' -a càrrec de la Banda Municipal de Barcelona-, creada pel compositor i pianista Albert Guinovart. Una simfonia inspirada en l'espectacle 'Gaudí, el musical de Barcelona' -representat l'any 2002 al Barcelona Acció Musical-, del qual l'Albert, pare de musicals tan icònics com 'Mar i cel' o 'Flor de Nit', també en va compondre la música.

Com la seva segona casa

L'Albert Guinovart, a més de compositor i pianista, també és professor de l'ESMUC -l'Escola Superior de Música de Catalunya, integrada en el complex de l'Auditori-. Per tant, entre una cosa i l'altra, ha passat tantes hores a l'Auditori que el considera pràcticament la seva segona casa. "També l'he patit", confessa l'Albert amb la boca petita: "L'auditori ha tingut les seves cosetes, que han anat canviant i millorant... Per exemple, a la sala gran és complicat actuar: l'escenari és gegant, estàs molt allunyat del públic, i això és un problema. Ara ho volen millorar, i si volen estar a la primera divisió dels auditoris, faran bé de fer-ho.

A l'Auditori, més com a artista que com a espectador

Albert Guinovart estava entre el públic durant el recital d'inauguració de l'Auditori, a càrrec de la pianista Alicia de Larrocha –ara farà un any, l'Albert va fer un concert d'homenatge a la pianista al mític Carnegie Hall de Nova York-. Malgrat això, assegura que ha estat moltes més vegades a l'Auditori com a artista que com a espectador: "els músics som molt mals espectadors. Jo no soc melòman, soc professional. Tot i que sempre estic obert a nous coneixements, hi ha moltes coses que no m'interessen, no m'agraden o no tinc temps per veure-les... però no és una cosa només meva. En general, els músics no anem a concerts".

Antoni Gaudí, font d'inspiració

"És indubtable que Barcelona li deu molt a Gaudí", diu l'Albert, que amb la 'Simfonia Gaudí' és la segona vegada que s'endinsa en l'univers de l'arquitecte modernista per a la creació d'un espectacle. "La seva vida no era prou atractiva per a representar-la en un escenari, però la seva ment, per un compositor, és molt seductora: és el que em va inspirar a l'hora de compondre la música de l'espectacle de teatre musical -'Gaudí, el musical de Barcelona'-, que després vaig pensar que es podria explotar en una sala de concerts... fa molts anys que volia convertir-ho en la simfonia que estrenem a l'Auditori". Val a dir, que 'Gaudí, el musical de Barcelona', tot i ser creat per grans noms de tots els àmbits de l'escena catalana, no va tenir l'èxit de públic que s'esperava: "a vegades, quan fas una macedònia, encara que hi posis les millors fruites, no acaba de rutllar".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00