Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Motociclismo

"Seria una passada unir en un mateix Gran Premi la Fórmula 1 i Moto GP"

Al 'Què t'hi Jugues!' analitzem la compra de Moto GP per part de Liberty Media, empresa propietària de la Fórmula 1, amb José Antonio Ponseti, Mela Chércoles i Xavi Saisó

"Seria una passada unir en un mateix Gran Premi la Fórmula 1 i Moto GP"

"Seria una passada unir en un mateix Gran Premi la Fórmula 1 i Moto GP"

13:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712060273161/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Liberty Media, l'empresa propietària de la Fórmula 1, ha fet oficial la compra de Moto GP. L'anunci ha arribat a través d'un comunicat on expliquen que obtindran, aproximadament, el 86% de Dorna, organització espanyola. Aquesta mantindrà el 14% restant per poder continuar tenint una vinculació, encara que sigui mínima, del negoci. Aquesta transacció reflecteix un valor empresarial per a Dorna/Moto GP de 4.200 milions d'euros i un valor de capital de 3.500M€. Segons el comunicat Carmelo Ezpeleta, que és el conseller delegat des de 1994, romandrà al seu càrrec i seguirà dirigint el negoci amb el seu equip directiu.

Al 'Què t'hi Jugues!' ho hem analitzat amb José Antonio Ponseti, Mela Chércoles i Xavi Saisó. "Aquesta compra vol dir que, probablement o segur, el control és absolutament total sobre aquesta part del món del motor en circuits i que tindrem espectacle contínuament. Tindrem coses diferents a les motos", ha analitzat Ponseti, i Chércoles ha afirmat: "per a l'aficionat de Moto GP això significa que serà el mateix gos, però amb diferent collar. L'operació és fantàstica i confio que serveixi d'empenta per posar encara més en òrbita mundial el motociclisme".

"Veurem coses diferents i veurem una combinació important entre Fórmula 1 i Moto GP que probablement esborri del mapa altres modalitats d'aquest tipus d'esport", ha afirmat Ponseti, qui ha posat un exemple: "em preocupa el mundial de ral·lis". I en aquesta mateixa línia, Mela Chércoles ha posat sobre la taula: "m'agradaria la possibilitat d'unir en un mateix Gran Premi la Fórmula 1 i Moto GP".

A més, Mela Chércoles ha reflexionat als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya: "les carreres són més boniques, gairebé sempre, les de motos, passen coses. I això que ho han espatllat en els últims anys amb les tecnologies. L'espectacle de Moto GP és millor, en pista, que la Fórmula 1, però la Fórmula 1 sap vendre millor l'espectacle". I en el mateix sentit Ponseti ha dit: "crec que forçaran una mica el mateix que han fet amb la Fórmula 1. Començaran a fer-ho molt més popular, amb famosos... hi haurà gent amb cares reconegudes a tots cantons. I tot això farà que les motos estiguin una altra vegada molt més amunt". I Mela ha sentenciat: "a la Fórmula 1 les principals fàbriques contracten a famosos per anar als Grans Premis mentre que a Moto GP és Dorna qui ha de buscar-se la vida per portar famosos a cada Gran Premi".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00