Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Estrada Fernández: "Vull pensar que el Barça va pagar perquè es pensava que li podia donar un rèdit. El vicepresident del CTA no és un mindundi"

L'excol·legiat i denunciant en el 'cas Negreira' explica que l'exvicepresident del CTA tenia tota la informació "personal i professional" dels àrbitres i denuncia la "corrupció sistèmica" a la Federació

Estrada Fernández: "Vull pensar que el Barça va pagar perquè es pensava que li podia donar un rèdit. El vicepresident del CTA no és un mindundi"

Estrada Fernández: "Vull pensar que el Barça va pagar perquè es pensava que li podia donar un rèdit. El vicepresident del CTA no és un mindundi"

22:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712319598246/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Xavier Estrada Fernández segueix la seva lluita contra l'estructura de la Reial Federació Espanyola de Futbol i, en particular, centrant la mirada en el 'cas Negreira'. Precisament, l'actual regidor d'ERC a Lleida, és el denunciant principal del cas. "Ho vaig viure en primera persona. Era un acoso y derribo. Em van acabar posant en una furgoneta per fer un partit de VAR. Em van deixar sense actuar en les jornades 37 i 38 per anar en contra del poder establert", ha explicat a l'edició especial del 'Què t'hi Jugues' des de la Diputació de Lleida per celebrar els noranta anys de Ràdio Lleida.

"Hi ha dos debats. Una cosa que és manifesta, que hi ha un club que paga uns diners a un senyor; hi ha gent que diu que els diners es van aprofitar per pagar àrbitres, no hi veig tema. L'altre tema és la corrupció sistèmica federativa, que tot depèn dels favors. Qui aixeca el braç en una assemblea no ho fa lliurement, ve condicionat pel que digui el president dels àrbitres Medina Cantalejo i pel president de la Federació", ha manifestat.

L'exàrbitre té clar que Enríquez Negreira tenia poder al Comitè Tècnic d'Àrbitres, a diferència del que defensa l'actual president del CTA, Luis Medina Cantalejo: "Vull pensar que el Barça va pagar perquè es pensava que li podia donar un rèdit. El vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres no és un mindundi. Feia informes, tenia tota la informació dels àrbitres, les classificacions, notes, avaluacions; el seu fill estava fent coaching a molta més gent de la que s'ha dit. Tenia molta informació personal i professional d'aquestes persones. Quan el club veia que els àrbitres anaven acompanyats del seu fill, jo soc el president d'un club i dic: aquest la toca".

"Veus que el vicepresident dels àrbitres ha estat capaç de rebre 8 milions d'euros i la visió del futbol et canvia. I diu Medina que aquest senyor no pintava res. Medina va estar lligat a la junta directiva amb la vicepresidència de Negreira fins el 2019. Hi ha un període que marxa perquè Velasco diu que és molt gandul i Rubiales el repesca", ha explicat l'actual regidor de Lleida, que assenyala amb el dit l'estructura de la mateixa Federació Espanyola de Futbol: "Està bé trencar aquests poders fàctics, aquests sistemes corruptes que tenim. Estancats, clàssics, tradicionals. S'han d'obrir finestres, armaris i portes. Tirar l'edifici a terra i fer-ne un de nou. I això passa perquè la gent tingui valentia i faci un pas endavant".

El poder del Real Madrid

Estrada també ha fet èmfasi en el poder que arriba a acumular el Real Madrid i en com de condicionats poden estar els àrbitres quan xiulen el conjunt blanc. "T'adones del poder que tenen certs equips. És un condicionant que com a àrbitre has de saber superar. Els àrbitres son persones, hi ha coses que condicionen a l'hora de prendre decisions", ha dit. I ha explicat una experiència personal viscuda en la seva primera temporada a Primera Divisió: "L'any que jo pujo a Primera, el quart o cinquè partit que xiulo debuto al Bernabéu en un Madrid-Almería. Expulso Cristiano Ronaldo i ja no xiulo més el Madrid en tota la temporada. Clar que condiciona. D'una manera sibil·lina estàs dient que vigilis amb la decisió que prens".

Sique Rodríguez

Sique Rodríguez

Director del 'Què t'hi jugues!' de SER Catalunya y de 'El Bar'

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00