Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Josmar: "El que ha viscut Michael Jackson ho he viscut jo"

El cantant explica com el va afectar l’èxit durant el seu moment d’auge mediàtic

Josmar al Llapis de Memòria

Josmar al Llapis de Memòria

53:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712674562022/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora

Avui connectem el “Llapis de Memòria” d’en Josmar, un artista que ha fet feliç a molta gent i que, abans de triomfar a la televisió al costat del gran Chicho Ibáñez Serrador a "El Semáforo”, va començar fent ràdio a diferents emissores locals de Girona. Avui ens ve molt de gust saber com és en Josmar persona, més enllà del Josmar artista.

Els orígens

En Josmar considera que va perdre el temps a l’escola. Si l’haguessin deixat marxar abans, creu que podria haver aprofitat aquells moments per créixer i ser alguna cosa més. “M’hauria agradat ser un Justin Bieber”, diu. Amb 12 anys ja produïa i feia música a casa seva. “M’agradava crear. És innat”.

L’artista va treballar a la ràdio abans de ser conegut. Sobre aquella època explica com guarda les gravacions dels seus programes. “Sempre he sigut col·leccionista. El pas de la meva vida com a artista és important perquè és història del món. Es pot explicar com era la ràdio en aquella època, per exemple”. De la ràdio se’n va acabar cansant i va passar a la televisió on, un temps després, va fer el salt a la fama.

El fenomen

Durant el programa "Les 1000 i una" de TV3 va sortir a actuar vestit amb tanga per primera vegada, això per recomanació del presentador, el Jordi González, per tal de "deixar empremta". El truc va tenir bons resultats, ja que en Josmar es va convertir en un fenomen mediàtic. "El que ha viscut Michael Jackson ho he viscut jo", diu l'artista.

Per altra banda, explica com va tenir molts moments de tensió amb els seguidors, pel fet que el perseguien i l'envoltaven pel carrer. "Tenia guardaespatlles. Vaig acabar dels nervis".

En Josmar ha sortit d'Espanya i ha cantat per a molts països. A Itàlia, especialment, és molt conegut. "Itàlia és com una segona terra. Els italians se semblen als catalans", creu el cantant.

El programa

El "Llapis de Memòria" és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel "Llapis de Memòria", hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00