Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Estrada Fernández: "Negreira m'agafa del braç i em pregunta si soc conscient de què és la família"

L'exàrbitre de Primera Divisió explica que Negreira sí que tenia responsabilitats importants dins el Comitè Tècnic d'Àrbitres i relata alguns episodis viscuts amb el mateix exvicepresident. Relats que detalla al seu llibre 'La verdad del caso Negreira'

Estrada Fernández: "Negreira em va agafar del braç i em va preguntar si era conscient de què és la família"

Estrada Fernández: "Negreira em va agafar del braç i em va preguntar si era conscient de què és la família"

34:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713443037693/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Xavier Estrada Fernández va ser àrbitre de Primera Divisió durant 12 anys. Un cop retirat de la gespa, va formar part de l'equip de VAR durant dues temporades, etapa durant la qual va presentar una querella contra José María Enríquez Negreira i el seu fill, Javier Enríquez Romero. Ho va fer pocs dies després que el 'Què t'hi Jugues' destapés els pagaments del Barça durant 18 anys al vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres. Aquest dijous, Estrada ha passat pels micròfons de SER Catalunya.

"Presento la querella perquè per un àrbitre que porta 30 anys vinculat al col·lectiu això representa un escàndol pels valors de l'esport. A més, si afegim que hi ha unes manifestacions per part de l'actual president del CTA, Medina Cantalejo, dient que aquest senyor no pintava res, la meva indignació va creixent per moments. El Comité tanca files. Jo tinc uns principis, crec que s'ataca la meva honorabilitat i per això em querello contra Negreira i el seu fill. No contra el Barça", ha explicat.

Estrada ha relatat diversos episodis viscuts amb Negreira, en els quals demostraria que realment sí que tenia poder dins el Comitè i dins l'arbitratge espanyol. En el moment que fou escollit com àrbitre internacional el 2012, Estrada va triar el seu equip, un fet que no va agradar Negreira: "Rebo una trucada d'Enríquez Negreira. El to de veu no era agradable, estava molest. Em cita a Barcelona urgentment perquè vol parlar amb mi. Arribo al bar La Torrada i, m'agafa del braç i em pregunta si soc conscient de què és la família. Quan un vicepresident t'ho diu de manera seriosa i mirant-te als ulls...i em diu 'ahora te daría una hostia' i fa el gest. S'ha de dir que també hi havia el president del CTA català, Moreno Delgado. El president d'un comitè s'ho està mirant i està gaudint de la situació. Heu d'entendre que no és fàcil. Allà se'm desmorona el que jo entenc que ha de ser un comitè arbitral".

L'exàrbitre internacional, a més, ha explicat que Negreira escollia els àrbitres que xiulaven el trofeu Joan Gamper i que, en les concentracions del col·lectiu, el vicepresident tenia una habitació per la qual passaven tots i cadascun dels col·legiats després de ser inspeccionats pel metge: "Quan ens concentràvem a l'hotel Melià Barajas, el primer que fèiem era agafar la documentació i anar a veure el doctor Casajús i a Enríquez Negreira, que et rebia fumant". "És aquell poder establert", ha manifestat.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00