Aquí GironaAquí Girona
Sociedad

La Generalitat compra la idea dels hotelers de Lloret i instal·larà 12 dessalinitzadores mòbils a l'Alt Empordà

Costaran 10 milions d'euros i les pagaran a mitges amb el Consorci d'Aigües de la Costa Brava

Port de la Selva ja en va instal·lar una l'estiu passat. / Imatge: ACN

De l'escepticisme mostrat quan els hotelers de Lloret de Mar van anunciar que es comprarien una dessalinitzadora per omplir les seves piscines, el Govern de la Generalitat ha passat a l'entusiasme i aquest matí ha anunciat que, amb l'ajuda del Consorci d'Aigües de la Costa Brava en comprarà 12 per situar-les a l'Alt Empordà, on la conca de la Muga està més escanyada que la del Ter.

Quatre d'aquestes dessalinitzadores s'instal·laran a Roses; quatre més a la estació de tractament d'aigua potable (ETAP) d'Empuriabrava i quatre més a la platja d'Empuriabrava. Les de Roses i l'ETAP d'Empuriabrava entraran en funcionament el mes de juny mentre que les de la platja ho faran passat l'estiu.

L'aigua de les dessalinitzadores de Roses s'injectarà a la xarxa de distribució municipal mentre que la de les altres es distribuirà pels municipis que pengen de l'estació de tractament d'aigua potable d'Empuriabrava: Cadaqués, Llançà, Roses, Castelló d’Empúries -que inclou Empuriabrava-, Pau, Palau Saverdera, Vilajuïga, Garriguella, Pedret i Marzà, El Port de la Selva i Selva de Mar.

Costaran 10 milions d'euros, dels quals, la meitat els pagarà el Consorci d'Aigües de la Costa Brava i l'altra meitat l'Agència Catalana de l'Aigua mitjançant una subvenció de 5 milions d'euros. Es preveu que cadascuna produeixi 1.000 m3 al dia, una producció que cobrirà aproximadament el 35% de la demanda d’aigua de la zona d’abastament de la Costa Brava Nord.

Per a la resta de la Costa Brava no es preveu un operatiu així perquè diuen que la zona centre i sud tenen garantit el servei. Els municipis de la Costa Brava Centre s’abasteixen de l’aigua que ve de Sau i Susqueda -que, recordem, està en mínims històrics-, i els municipis de la Costa Brava Sud, s’abasteixen de l’aigua provinent de la dessalinitzadora de la Tordera i l’estació de tractament d'aigua potable de Palafolls.

La Generalitat compra 12 dessalinitzadores per l'Alt Empordà

05:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713446538347/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Segueix el també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00