Sociedad

Agents de la Guàrdia Urbana interrompen el ple municipal de Tarragona per reclamar millores salarials

Demanen la dimissió de l'alcalde, Rubén Viñuales

Agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona durant la seva estada al ple municipal / ACN

Una cinquantena d'agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona s'ha manifestat al ple municipal per reclamar millores salarials. Volen que s'amplii la plantilla, expliquen que com que no hi ha prou efectius han d'acumular moltes hores extres i es queixen que no les cobren com toca: segons el conveni, el preu hauria de ser el mateix que perceben els Mossos d'Esquadra i a dia d'avui no és així. Són reclams que vénen fent des de l'octubre del 2022 segons explica el representant d'Asemit Josep Ramon Borràs: "sempre ens estan donant llargues i excuses que no es pot fer per intervenció, però mai ens ho han justificat amb un informe. L'actual equip de govern es va comprometre a que tiraria endavant i que seria un dels punts de l'ordre del dia del ple municipal d'avui, però tampoc ha estat així".

Suport del conseller Elena al batlle

El conseller d'Interior ha fet una piulada donant suport a l'alcalde, Rubén Viñuales, a qui li ha ofert reforços de Mossos mentre el conflicte estigui obert.

Expulsió d'un regidor de Vox de Salou

El regidor de Vox de Salou, Paul Daniel Axinte, ha estat expulsat del ple de l'Ajuntament de Tarragona, al qual havia assistit com a oient, per agredir el conseller Francisco Javier Gómez durant la sessió. Gómez va ser escollit regidor de Vox en les darreres eleccions municipals i va abandonar el partit d'ultradreta fa unes setmanes per discrepàncies internes. En un instant en què Gómez ha sortit de la sala, s'ha creuat amb Axinte, que l'hauria empès. Posteriorment ho ha denunciat públicament en la sessió plenària, ha rebut el suport de l'alcalde Rubén Viñuales i la resta de grups municipals, i quan Axinte ha tornat a entrar a la sala per seguir escoltant la sessió, el batlle l'ha expulsat. Gómez ha dit que els seus excompanys l'intimiden.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Hi trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més. Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Subscriu-te
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00