Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Dídac Flores: “Quan crees un espectacle és com tenir un fill”

L’artista presenta el seu musical inspirat en Eurovisió

Dídac Flores al Llapis de Memòria

Dídac Flores al Llapis de Memòria

52:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713971362589/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora

Avui connectem el ‘Llapis de memòria’ del músic, cantant i actor Dídac Flores, un artista que porta tota la vida a dalt dels escenaris. Fent teatre amateur de petit o creant la seva primera banda de versions quan només era un adolescent ja era un autèntic ‘eurofan’. La seva passió per Eurovisió va començar als 10 anys quan Rosa de España va quedar setena amb la cançó ‘Europe’s living a celebration’. Vint anys després d’allò ha convertit aquesta passió en ‘Tuelf Points’, un concert teatralitzat on es poden sentir 120 èxits eurovisius.

El ros de La Nova Trinca

A casa del Dídac sempre s’ha viscut de la música. La seva mare era cantant i professora de música i, amb 15 anys, ell treballava tocant el piano a un hotel. Per a acabar-ho d’adobar, va formar part de diversos grups amateurs i estudiava en un conservatori musical. I amb tot això, però, el Dídac no pensava dedicar-se a la música “Tenia habilitat, però no em plantejava una vida de les arts”.

Amb 17 anys va participar a ‘Buscant La Trinca’, un programa de TV3 on nois joves competien per formar un grup homenatge del grup català ‘La Trinca’. “Ma mare em firmava una autorització per poder sortir a televisió”, explica l’artista. Va guanyar i va fer una pel·lícula i moltes actuacions arreu de Catalunya.

‘Europassió’

Gràcies a haver guanyat ‘Buscant La Trinca’ va entrar al món del teatre i va participar en altres musicals. “És una professió molt dura, la cultura en general. Molt necessària per salvar vides, però és molt dur. S’ha de lluitar molt”.

El cantant diu que crear un espectacle és com tenir un fill i que depèn de com s’educa perquè funcioni o no. Per sort, el seu últim musical, ‘Tuelf Points’, “està anant molt bé”. Aquest projecte neix del seu amor per Eurovisió. Després de sentir ‘Europe’s living a celebration’ i quedar meravellat, el Dídac va començar a indagar i mirar les edicions anteriors del concurs. “La temàtica (del musical ‘Tuelf Points’) és eurovisiva, la temporalitat és primaveral. Acompanya a Eurovisió”, comenta el Dídac.

El programa

El ‘Llapis de Memòria’ és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel ‘Llapis de Memòria’, hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00