Política

Junts i PSC exhibeixen múscul a l'equador de la campanya

ERC augura una "dècada de decadència" si no repeteixen al govern, i els comuns titllen a Salvador Illa de "president d'una cimentera"

Junts+ reuneix 3000 persones a Argelers en l'acte central de la campanya per al 12M / Nico Tomas, ACN

Puigdemont: “Spoiler: guanyarem les eleccions”

Junts per Catalunya ha mobilitzat unes 3.000 persones al sud de França, Argelers, en l’acte central de la campanya per intentar projectar que el partit pot atrapar als socialistes i imposar-se el proper 12 de maig: “Sabeu una cosa? Un spoiler final: guanyarem les eleccions”, ha etzibat Puigdemont.

Puigdemont ha assegurat que en aquestes eleccions només podran governar o ell o Salvador Illa, i ha demanat una mobilització independentista per evitar que hi hagi una presidència “dòcil i entregada a les prioritats” de la Moncloa. Ha assegurat que des del PSOE volen “un govern que deixi de tocar la pera”, i ho ha contraposat amb l’actitud de Junts: “farem el que ens doni la gana”.

Sánchez: "Dos presidents de dretes van portar Catalunya a la fallida i dos socialistes la faran avançar"

El líder del PSOE Pedro Sánchez ha demanat una victòria àmplia de Salvador Illa a les eleccions del 12M. "Guanyarem, però hem de fer-ho més àmpliament que a les darreres eleccions" per tal de garantir "estabilitat i prosperitat". Sánchez ha carregat sense citar-los contra PP i Junts. "Dos presidents de dretes a la Moncloa i al Palau de la Generalitat van portar Catalunya a la fallida i dos presidents socialistes serem els que la farem avançar".

El candidat socialista, Salvador Illa és conscient que és la diana de totes les crítiques. "Cada dia em desperto i no em reconec; uns em diuen que soc a un cantó i els altres a l'altre, i jo soc al mig, a les solucions, a la col·laboració i a obrir una nova etapa", ha dit alhora que demanava als seus que no es confiïn.

La confiança és "el pitjor adversari", ha dit en un míting a Montmeló davant 2000 persones, segons xifres de l'organització. Illa ha remarcat que "res està fet" i ha demanat "seguir treballant, convencent i explicant", tot "sense caure en provocacions". En el capítol de les propostes, el candidat socialista s'ha compromès a invertir 800 milions d'euros en una nova llei de barris que serviria per "transformar i actualitzar de forma integral" 25 barris cada any i un total de 100 al final de la legislatura.

Aragonès avisa de la "decadència" d'un nou govern sense ERC

Des de casa, Pineda de Mar, els republicans reivindiquen la feina feta i avisen que els deu anys de decadència "que Illa tant proclama" poden arribar si són els socialistes els qui arriben a la Generalitat.

En el seu acte central de campanya, Pere Aragonès ha demanat que cap vot catalanista vagi al PSC, "ja que Illa és el candidat de Ciutadans". Ell en canvi, assegura que que se sent "continuador" de la feina de Companys, Macià, Irla i Tarradellas.

"Illa sembla el líder d'una cimentera"

La candidata de Comuns Sumar a presidenta de la Generalitat, Jéssica Albiach, ha assegurat aquest dissabte que el primer secretari del PSC, Salvador Illa, "no sembla el líder d'un partit socialdemòcrata de l'any 2024" sinó "el líder d'una cimentera o d'una asfaltadora dels anys 80". Ho ha dit durant un míting al Prat de Llobregat (Baix Llobregat) en què ha retret al candidat del PSC la seva aposta per ampliar l'aeroport, perllongar la carretera B-40 i permetre el complex d'oci que Hard Rock vol instal·lar al Tarragonès. Albiach ha criticat que Illa "ha perdut el pols del moment" i "s'ha quedat antic".

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00