Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Más deportes

Tània Álvarez, campiona d'Europa en boxa: "Treballo per pagar-me la benzina per anar a entrenar"

La boxejadora catalana s'ha proclamat campiona d'Europa i d'Espanya amb 22 anys i només tres de carrera professional

Tània Álvarez, campiona d'Europa en boxa: "Treballo per pagar-me la benzina per anar a entrenar"

Tània Álvarez, campiona d'Europa en boxa: "Treballo per pagar-me la benzina per anar a entrenar"

14:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715171086497/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En només tres anys com a professional, la boxejadora catalana Tania Álvarez s'ha proclamat campiona d'Espanya i d'Europa en pes supergall. "Ha anat tot tan ràpid perquè hem estat molt constants, des que vaig debutar no he parat. En un any vaig fer 5 combats seguits. He fet 12 combats com a professional, un d'ells al Madison Square Garden, un el del campionat d'Espanya i el d'Europa", ha explicat al 'Què t'hi Jugues!'. De fet, la Tania va ser la primera espanyola a combatre al Madison Square Garden de Nova York: "Allà em vaig adonar que em faltava molta experiència. Havia fet 7 combats com a professional i la meva contrincant 150. Ara ella és campiona del món. L'experiència ens va fer veure que havíem d'anar pas a pas, primer el d'Espanya, el d'Europa, defensar els títols i ja després anar al mundial", ha dit.

Tot i la seva carrera meteòrica, la Tania no pot viure de la boxa i ha de compaginar els entrenaments diaris amb altres feines: és recepcionista a un gimnàs i neteja cases. "S'escolta campiona d'Europa i sembla que ho tingui tot fet, aquí és impossible viure de la boxa. Les altres feines no em donen una gran quantitat de diners, però és el mínim per pagar-me la benzina per anar a entrenar", ha reconegut. "Dónes molt més valor a les victòries, penses en tot el que has sacrificat i lluitat per estar a on estàs. Et fa saber que no tot és fàcil i gratis, que s'ha de treballar per arribar a llocs".

Sense buscar-ho expressament, la Tania s'ha convertit en un referent femení en un esport masculinitzat. "Per xarxes socials hi ha moltes noies que m'escriuen per agrair-me la visibilitat que dono. Em diuen que gràcies a mi els seus pares els han deixat apuntar-se a boxa. I també passa al revés, hi ha pares que m'escriuen i em diuen que a les seves filles ja no els fa vergonya practicar aquest esport", ha conclòs.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00