Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Rogeli Herrero: “Hem estat de tota la vida un grup deficitari, però el que hem rigut no té preu”

El Cantant de Los Manolos parla de l’èxit del seu grup i recorda a Peret, la seva gran influència

Rogeli Herrero al Llapis de Memòria

Rogeli Herrero al Llapis de Memòria

55:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715268564085/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora

Avui connectem el 'Llapis de Memòria' d'en Rogeli Herrero, un artista que va fer història actuant davant de 3.000 milions d'espectadors d'arreu del món. Ens fa molta il·lusió connectar les cançons d'un dels fundadors de Los Manolos, un grup que vam conèixer a principis dels 90 amb les seves rumbes, amb un toc de rock and roll i que va ser un "bombazo" quan va aparèixer.

Camí a l’èxit

En Rogeli creu que ha tingut molta sort d’haver crescut en un barri on convivia amb gitanos. Va ser un nen de carrer i la música va formar part d’ell des de petit. “El pare m'adormia cantant boleros i la mare cantant cobla”.

Los Manolos va començar sent un grup d’amics que tocaven sense pretensions. Diu que quan la música surt de manera espontània, la cosa flueix. La seva versió de ‘All My Loving’ dels Beatles es va convertir en tot un èxit. “És un fet que sempre atribueixo a la màgia de la música. Quan fas una cançó se’n va volant i arriba on vol”, diu el músic.

El grup el formen 10 membres i sempre ha estat un negoci deficitari, diu en Rogeli. “Ens pesava més passar-ho bé. Vam viure dignament, però no ens hem fet cap casa a l’Empordà”.

La música de tothom

El Peret és un dels referents del músic, igual que els Beatles. “És el punt i a part de la música pop del segle XX”. Segons el Rogeli, en Peret reuneix un dels intangibles de la música. “Aquesta transversalitat. Aquesta manera de fer-se amb tothom. Era un seductor i un venedor nat. Tenia un magnetisme absolut”.

El primer contacte professional de tots dos va ser durant la cloenda dels jocs olímpics de 1992. La cloenda va ser una iniciativa televisiva. Els cantants feien playback, ja que els organitzadors no volien que res sortís malament. “Va ser molt bona idea fer una cloenda de rumba catalana. És una música de paios i gitanos. És música popular”, creu l’artista.

El programa

El ‘Llapis de Memòria’ és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel ‘Llapis de Memòria’, hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00