Sociedad

El PSC guanya les eleccions a Tarragona

El PP recupera la presència perduda i els partits contraris a Hard Rock es queden sense representació

Foto d'arxiu d'una urna i una mà que comprova el DNI per poder votar / ACN

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Hi trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més. Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Subscriu-te

El PSC ha guanyat les eleccions a la demarcació de Tarragona amb 6 diputats, sumant-ne 2 i aglutinant una quarta part dels vots (24.000 més respecte el 2021); Junts n'aconsegueix 5 i en suma un, mentre que ERC es queda amb 3 i en perd dos fruit dels 17.000 vots menys comparant amb els anteriors comicis.

Els populars, que són el partit que més vots ha guanyat (més de 25.000 respecte el 2021) recuperen la presència perduda amb 2 diputats, els mateixos que manté Vox. A la CUP i als Comuns els desapareix el diputat que han tingut la darrera legislatura, igual que Ciutadans, que ha tingut 12.000 vots menys.

A Tarragona ciutat han guanyat els socialistes amb un 28% dels vots, amb el PP en segona posició - amb deu punts per sobre respecte els darrers comicis- i Junts en tercera. A Reus, victòria també del PSC amb un 26% dels vots, seguit de Junts i ERC.

La factura del Hard Rock

A Salou ha guanyat el PSC, seguit del PP i Vox, mentre que a Vila-seca la fotografia és molt semblant, amb el PSC, Vox i PP ocupant les tres primeres posicions en nombre de vots. Són tres partits que sempre s'han mantingut favorables al projecte de construcció del macro complex, mentre que els cupaires i els comuns, que són contraris, han perdut vots i s'han quedat sense representació parlamentària per Tarragona.

Empats tècnics

Hi ha tres municipis en els quals hi ha hagut un empat tècnic: Margalef (Priorat), amb un 30'35% de vots del PSC i de Junts; Alfara de Carles (Ebre), amb un 20'74% de vots pels socialistes i els de Puigdemont respectivament; I el Lloar, amb 27'27% entre republicans i Junts.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00