Política

Victòria de Junts+ a la demarcació, i, lideratge del PSC a la capital

Junts+: 5 diputats (=); PSC: 4 (+1); ERC: 3 (-2); PP: 1 (+1); Aliança: 1; i Vox: 1 (=)

foto cedida per Junts

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora

Junts+ guanya les eleccions a la circunscripció de Lleida amb el 30,39% del sufragi i 5 mil vots més, però no aconsegueix incrementar el nombre de diputats que ja tenia en els anteriors comicis, i es queda amb els 5 escons tot i que en algun moment de l'escrutini n'ha arribat a tenir sis.

La segona força a Lleida és el PSC, amb el 20,53% dels vots i quatre diputats. És un diputat més que al 2021, i el millor resultat des del 1999. Aquesta segona posició a la demarcació de Lleida és fruit dels resultats obtinguts a la ciutat de Lleida, en què s'ha convertit amb un 25,47% del vots (4,6 punts més)la primera força a la capital.

El PSC passa pel davant a ERC, que queda relegada a la tercera posició amb la perdua de dos escons, i només el 16% dels vots. Els altres tres diputats dels 15 que té Lleida al Parlament es reparteixen, un cadascun, PP, Aliança Catalana i Vox. La Cup perd el diputat que tenia per Lleida

Resultats a la ciutat de Lleida

A la ciutat de Lleida, on practicament hi vota un de cada 3 electors, PSC guanya amb el el 25,7% dels vots, cinc punts més que en els comicis del 2021. La segona força és Junts+, que manté el 20% del vots. Segueix el PP, amb el 15%. Esquerra, que al 2021 va guanyar a la ciutat de Lleida amb el 21,90% dels vots, en aquests comicis només n'ha aconseguit el 12,72 %  Vox obté el 10%; Aliança Catalana, el 6,4% (3.332 dels 12.966 a tota la demarcació)  i CUP; el 3,3% dels vots.

Capitals i comarques

A Vielha i el Pont de Suert guanyen els socialistes, a més de Lleida ciutat. La Val d'Aran, gracies a la influència d'Unitat d'Aran, el PSC és la primera força, igual que a l'Alta Ribagorça. Junts+ s'imposa a la resta de comarques. Esquerra no aconsegueix mantenir el Segrià, la Noguera i l'Alta Ribagorça que va tenir a les eleccions del 2021.

Irrupció d'Aliança Catalana a Lleida

Un dels dos diputats que ha aconseguit la formació al Parlament, ha estat per la demarcació de Lleida. En total ha tingut 12.966 a tota la demarcació. Ha aconseguit ser segona en 9 municipis i tercera força en 26 més. Per exemple, a Bellvís, Aliança Catalana és segona força, amb el 24,5% dels vots, a poques dècimes de quedar primera, lloc que ha aconseguit Junts amb un 25,6%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00