Sociedad

La fundació SERGI engega una nova campanya per trobar pisos per a dones víctimes de violència masclista a Figueres

Durant la crida del 2022, van aconseguir cinc habitatges

Cartell Fundació SER.GI

Cartell Fundació SER.GI / Fundació SERGI

La fundació SERGI ha engegat una nova campanya per captar pisos per a dones que han patit violència masclista. La iniciativa 'Tens un pis buit? Omple'l de Vida' se centra en Figueres i rodalies i busca aconseguir almenys dos habitatges per a dones de la comarca que "busquen un lloc segur per reconstruir les seves vides". L'entitat ja va impulsar una altra campanya d'aquestes característiques el 2022, també a Figueres, on es demanaven dos pisos i en van aconseguir cinc. Actualment, SERGI acompanya a 17 dones supervivents a la violència masclista que, després del seu pas pels dispositius d’acollida i suport, poden disposar d'un habitatge i d'un acompanyament per refer i emprendre un nou projecte de vida amb els seus fills i filles.

Amb el projecte 'Dones Supervivents', que es va iniciar el 2016, SERGI ha incorporat 17 pisos actius per acollir-hi 17 dones supervivents de violència masclista i els seus fills i filles. D'aquests, nou pisos són a Figueres, tres a Girona i cinc a Salt.

La campanya fa una crida a les persones propietàries particulars que disposin d'algun pis buit a Figueres o a poblacions properes, a posar-lo a lloguer social de manera temporal de la mà de la fundació.

El preu del lloguer serà acordat segons possibilitats i a canvi, la persona propietària obtindrà certs avantatges i descomptes i contribuirà a fer que dones que han patit violència masclista puguin refer les seves vides. Entre ells, tenir el cobrament del lloguer mensual "garantit"; una assegurança gratuïta durant tota la vigència del contracte; les gestions administratives gratuïtes; els tràmits per sol·licitar el Certificat d'Eficiència Energètica i la cèdula d'habitabilitat; bonificacions en l'IBI; un seguiment periòdic al domicili o el retorn del pis en el mateix estat de conservació.

Amb l'objectiu de conscienciar i donar visibilitat a aquesta problemàtica, SERGI realitzarà una enganxada de cartells a Figueres i altres accions a les xarxes socials.

La fundació SERGI gestiona actualment 140 pisos: 128 procedents de particulars, vuit de titularitat municipal i quatre de propis. Tots ells destinats a lloguer social i 17 dels quals destinats al programa 'Dones Supervivents'.

A l'Aquí Girona ens ho ha explicat Anna Ribas, responsable d'habitatge de la Fundació SERGI:

Entrevista a Anna Ribas, de la Fundació SERGI

10:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715695059053/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00