Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Quina és la situació de Barça Studios i en què afecta als fitxatges del proper estiu?

El Barça té un pagament pendent de 100 milions del fons alemany Libero Football Finance, que impacta negativament en el límit salarial que imposa al Lliga i, per tant, en les incorporacions del proper estiu. El club treballa intensament per ingressar-los abans del 30 de juny

Quina és la situació de Barça Studios i en què afecta als fitxatges del proper estiu?

Quina és la situació de Barça Studios i en què afecta als fitxatges del proper estiu?

09:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715689222526/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Al Barça li falten 100 milions d'euros. I els necessita urgentment per poder operar amb normalitat en el proper mercat de fitxatges. La inscripció de nous jugadors -i d'alguns de la plantilla actual que encara no la tenen garantida- depèn de l'entrada d'aquests diners, que pertanyen a un impagament que fa mesos que s'arrossega. L'estiu del 2022, el Barça va vendre el 49,5% d'accions de Bridgeburg Invest SL (l'empresa que gestiona Barça Studios) a dues companyies: Socios.com i Orpheus Media (una societat de Jaume Roures) per 200 milions d'euros. Aquests 200 milions s'havien de pagar, teòricament, en quatre fases: 20 milions inicials (10 cadascuna de les empreses), 60 milions l'estiu del 2023, 60 milions l'estiu del 2024 i 60 milions més l'estiu del 2025. Però els 60 milions previstos per l'estiu d'aquest any no van arribar.

En vista de la polèmica, tant Jaume Roures com Socios van emetre un comunicat negant que haguessin incomplert cap pagament. Ho van fer poc abans que el Barça informés que dues noves societats havien recomprat una part de les accions de Barça Studios a Orpheus i Socios: Nipa Capital i Libero Football Finance, que es van comprometre a pagar els 180 milions que faltaven.

Nipa Capital ja va traspassar els primer 20 milions d'euros signats, però Libero FF no ha ingressat els seus 40 milions inicials. Ni ho farà, com ja vam explicar al 'Què t'hi Jugues' el novembre. De fet, també vam explicar que el club blaugrana té denunciat Libero a la justícia alemanya, ja que el fons opera a la borsa de Frankfurt.

Des de fa mesos -i ara amb més pressa que mai-, el repte del Barça és trobar nous inversors perquè adquireixin aquestes accions. Ho ha de fer abans de final de temporada, moment en el qual el fons alemany havia d'abonar el segon termini: 60 milions. Per tant, entre els 40 d'octubre i els 60 d'ara, el Barça en necessita 100. El problema de l'entitat barcelonista és que, a hores d'ara, no té ofertes que cobreixin aquesta xifra, tot i que podrien entrar per qualsevol altra via. Per exemple, una opció és la renovació del contracte amb Nike, si la companyia nord-americana avança una part dels diners que li haurà de pagar al Barça en els propers anys.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00