Sociedad

"La culpa no és dels qui no ens han votat. És nostra per no saber-nos explicar"

Anàlisi de la patacada d'ERC amb el president de la Diputació, Joan Talarn

Analitzem els resultats electorals del 12M amb el president de la Diputació de Lleida.

Segueix el canal de la SER a WhatsApp
Hi trobaràs tota la informació, l'esport i l'entreteniment. L'actualitat del dia i les notícies d'última hora. Els millors videos i moments ede la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Subscriu-t'hi ara

Conversa amb Joan Talarn després de les eleccions del 12M

29:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000056050/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El president de la Diputació, Joan Talarn, tria en aquesta entrevista post-electoral el grup britànic de punk "The Clash" perquè "ens hem d'animar. De les patacades en sortirem reforçats i en sortirem amb més rock&roll que mai". En aquest sentit, reconeix estar preocupat pels resultats d'ERC i comença parlant de Bellvís, el municipi del que n'ha estat alcalde uns quants anys i on ERC ha passat de ser la primera força a les eleccions catalanes de 2021 a la tercera, aquest cop. "Això pot preocupar. ERC ha tingut una baixada a tota la demarcació i a tot el país, és cert. Però també és cert que més que això el que em preocupa és el fet que partits de l'òrbita feixista tinguin molta prèdica al municipi". Es refereix Talarn al fet que davant dels qui han fet l'opció d'ERC a Bellvís, hi ha Aliança Catalana.

"La gent no s'equivoca"

Talarn ha afegit durant aquest anàlisi post-electoral que "la gent ha decidit votar el que ha cregut que era el millor. Una altra cosa és que (els d'ERC) no haguem sigut capaços com a partir d'arribar a les persones per explicar-los que era molt millor l'opció d'ERC. La culpa no és seva (dels electors). És nostra".

"No hem sabut explicar"

I afegeix: "No hem sabut explicar la feina que s'ha fet des del Govern, que és immensa i el magnífic president que hem tingut a qui hem sento estretament lligat". Sí que hi ha hagut errors i tampoc els errors, ha acabat dient Talarn, tampoc "hem estat capaços d'explicar-los".

Caos a Rodalies

Sobre el caos a Rodalies de Barcelona pel robatori de cable de coure, Talarn assegura que "això passa aquí i no passa en més llocs. Això vol dir que per part de l'EStat no es fa la inversió (necessària) en Rodalies". Assegura que "la feina policial, suposo, que donarà el seus fruits (i es trobarà als responsables dels fets del 12 de maig) però no podem continuar tenint les Rodalies que tenim al nostre país. A Lleida, per cert, ni en tenim. Però espero que la proposta de Rodalies Catalunya ben aviat la poguem tenir sobre la taula i es podrà fer que la gestió sigui com la que tenim al tren de La Pobla, en que les coses funcionen molt millor, el tren arriba a l'hora que toca i on no s'hi produeixen tantes aturades" del servei. També confia Talarn en què tiri endavant "la propsota del Govern català de gestionar Rodalies. Si no, ho haurem de reclamar... des de l'oposició".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00