Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Els Mossos assenyalen Òscar Grau com un dels responsables del 'Barçagate'

La policia conclou que l'exCEO del Barça coneixia els perfils i les intervencions de Nicestream a les xarxes socials, que era partícip del desprestigi al candidat Víctor Font i que també era coneixedor del fraccionament de contractes

Els Mossos assenyalen Òscar Grau com un dels responsables del 'Barçagate'

Els Mossos assenyalen Òscar Grau com un dels responsables del 'Barçagate'

09:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716293932504/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els Mossos d'Esquadra conclouen que Òscar Grau, exCEO del Barça en l'etapa de Josep Maria Bartomeu, va tenir molta més participació de la que inicialment semblava en tot l'afer 'Barçagate', que segueix en fase d'instrucció al jutjat número 13 de Barcelona i en el qual l'expresident del Barça, el mateix Grau, l'excap dels serveis jurídics Román Gómez Ponti i l'exmà dreta de Bartomeu, Jaume Masferrer, son investigats. Ho son pels presumtpes delictes d'administració deslleial i corrupció entre particulars, per la contractació del grup empresarial Nicestream, que va intervenir en la conversa digital protegint la gestió del president i difament teòrics opositors, incloent-hi futbolistes, exjugadors, exentrenadors, polítics i periodistes.

Segons la policia catalana, Grau tenia ple coneixement del fraccionament de contractes entre diferents empreses del grup Nicestream, un fet que va provocar que el pagament total de gairebé 3 milions d'euros no passés pels controls interns del club. També asseguren els Mossos que l'exCEO rebia informes en els quals s'analitzaven intervencions dutes a terme a les xarxes socials per part dels canals propietat d'aquesta empresa, com els denunciats pel 'Què t'hi Jugues' el 17 de febrer del 2020: Alter Sports, Respeto y Deporte, Justicia y Diálogo en el Deporte o Sport Leaks.

Partícip i coneixedor del desprestigi a opositors

A més, els Mossos d'Esquadra assenyalen que "en alguns missatges, el propi Grau ordenava a treballadors del club que ataquessin possibles rivals electorals a la presidència del Barça, com el senyor Víctor Font". I en posen alguns exemples, en base als dispositius mòbils intervinguts al mateix Grau. El 12 d'abril del 2020, Víctor Font va publicar una carta oberta als socis del Barça. En un grup de Whatsapp del qual en formaven part Bartomeu, Grau, Jaume Masferrer (la mà dreta de Bartomeu), Román Gómez Ponti (excap dels serveis jurídics), Pere Jansà (cap de l'àrea social) o Joan Carles Raventós (exdirector de BLM), Jansà va escriure'n una reflexió crítica. Grau va demanar-li fer-la circular per socis i penyes. Jansà va respondre "ja estic en marxa. [...] he comentat el comunicat amb gent del nostre entorn i algun tuitero, també molestos amb l'acoso y derribo al president".

Minuts més tard d'aquest missatge, Jansà envia un tuit del perfil @LegoMessi10 i el missatge "ja estem en marxa". Gómez Ponti li respon "ja ja, ets la polla", Grau li comenta "Bravo!" i Raventós escriu "Grandiós Pere".

Pocs minuts després, el mateix Jansà envia tres enllaços més de twitter corresponents als perfils @barrellu, @vonmarius1899 i al periodista Marçal Lorente. El president Bartomeu li escriu "Pere, molt bons missatges" i Jansà respon "Feina en equip, som-hi!".

En un altre grup de Whatsapp, Grau demana a diversos exmembres del departament de comunicació com Toni Ruiz, Josep Vives, José Manuel Lázaro o Guillem Graell (cap de Marca), que "apretem a saco per desprestigiar Víctor Font". I insisteix: "Apreteu, gassss". L'única resposta que obté és "estem en una call".

Alguns dels missatges intervinguts

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00