Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Más deportes

Les seccions del Barça perden pes i competitivitat a Europa

Al 'Què t'hi Jugues!' analitzem la situació de les quatre seccions professionals del FC Barcelona: bàsquet, handbol, hoquei i futbol sala

Les seccions del Barça perden pes i competitivitat a Europa

Les seccions del Barça perden pes i competitivitat a Europa

14:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716469958640/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui al 'Què t'hi Jugues!' hem analitzat la situació que viuen les seccions del FC Barcelona. De les quatre seccions professionals, que són bàsquet, handbol, hoquei i futbol sala, totes poden guanyar la Lliga, però només una, la d'handbol, pot guanyar la Champions. Així doncs, les seccions del club blaugrana perden pes i competitivitat a Europa, tot i que sí que els hi dona per a les lligues domèstiques. Aquesta situació es pot ubicar en les retallades que hi va haver el passat estiu, quan la junta directiva de Joan Laporta va fer una retallada i va baixar la massa salarial d'aquestes seccions.

Al bàsquet la massa salarial ha baixat de 38M€ a 27M€; a l'handbol ha passat de 9M€ a 8M€; al futbol sala és de 5M€ i a l'hoquei patins de 4M€. A més, l'aficionat blaugrana està preocupat perquè hi ha jugadors importants de les diferents seccions que van marxant: Nikola Mirotić i Cory Higgins van marxar l'any passat; al futbol sala Ferrao marxarà a final de temporada; a l'hoquei patins Pau Bargalló i Joao Rodríguez, que són els màxims golejadors de l'equip, també marxaran. I a l'handbol Cindric i Fábregas ja han deixat l'entitat i Gonzalo Pérez de Vargas sortirà la temporada vinent. I amb tot plegat, no se'n lliuren les banquetes: Roger Grimau va arribar per Saras Jasikevicius al bàsquet, Velasco deixarà el futbol sala i també sortirà Edu Castro, entrenador d'hoquei patins.

La bona notícia, però, és que hi ha hagut un increment de públic al Palau Blaugrana, sobretot pel que fa als partits en competicions europees i, per tant, ha pujat la facturació.

L'anàlisi de Nacho Rodríguez

Per analitzar la situació que viuen actualment les seccions professionals del FC Barcelona, al 'Què t'hi Jugues!' hem parlat amb Nacho Rodríguez, qui va ser jugador del Barça de bàsquet, així com també director esportiu de la secció. "El Barça de bàsquet ha competit molt dignament a l'Eurolliga", ha deixat clar als micròfons de SER Catalunya, qui ha continuat: "en línies generals, tenint en compte el context de nou entrenador i amb una filosofia diferent, ara mateix et diria que és un notable alt".

Per altra banda, Nacho Rodríguez ha deixat clar a SER Catalunya que creu que "s'està sent bastant injust amb Roger Grimau" perquè segons ell, "no era fàcil". "Crec que ha fet un bon bàsquet, a nivell de resultats ho ha fet bastant bé. Fins a dia d'avui crec que s'està fent una bona temporada". I sobre el nivell de competitivitat que hi ha a Europa, ha reflexionat: "a nivell europeu hi ha projectes molt importants i l'Eurolliga cada vegada és més competitiva. És difícil el que ha aconseguit el Barça, només s'ha de veure el play-off i els equips que s'han quedat fora, amb pressupostos molt alts".

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00