Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

El 80% de les futbolistes professionals reconeixen haver patit símptomes de depressió, ansietat o estrès

L’estudi sobre salut mental del sindicat FUTPRO revela dades inèdites després d’enquestar al 40% de les jugadores de Lliga F

El 80% de les futbolistes professionals reconeixen haver patit símptomes de depressió, ansietat o estrès

El 80% de les futbolistes professionals reconeixen haver patit símptomes de depressió, ansietat o estrès

03:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716898568445/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La pressió per rendir sempre al màxim nivell, la saturació del calendari, la recuperació després d'una lesió o els cànons estètics són qüestions que afecten la salut mental de les jugadores professionals de la lliga espanyola. L'estudi realitzat pel sindicat FUTPRO, a través d'una enquesta anònima al 40% de les jugadores de la lliga F, revela que el 80% de les futbolistes enquestades han patit símptomes de depressió, estrès o ansietat per l'exigència de l'esport d'elit.

A més, un 60% no han sentit el suport del seu club a l'hora de combatre aquests problemes i un 14% ha patit trastorns de conducta alimentària. Per contra, només un 8% de les enquestades prioritzen la salut mental entre les seves màximes preocupacions. "Si elles mateixes no entenen com és d'important la salut mental, anem malament. A la gran majoria el que més els preocupa és el salari mínim, i és quan t'adones que prioritzen el tema econòmic abans que la salut mental. Tenim tots molta feina a fer", ha explicat la presidenta del sindicat, Amanda Gutiérrez.

Algunes de les propostes per fer front a aquesta situació són incloure un protocol de salut mental en el conveni col·lectiu i comptar amb una empresa de psicòlegs externs als clubs per oferir un servei independent a totes les jugadores de la lliga. Aquesta s'ha traslladat a la patronal que veu amb bons ulls la seva implementació.

Gutiérrez ha demanat a les institucions que s'escolti a les futbolistes a l'hora de, per exemple, configurar el calendari de partits i tractar les seves necessitats. Amb l'estudi, FUTPRO pretén "orientar a les institucions esportives, des dels clubs fins a les federacions i els canals de comunicació, en el tractament de les inquietuds de les jugadores professionals", ha conclòs Gutiérrez.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00