Sociedad
Publicitat

La UdG fa comunitat

Els 15.000 estudiants i 2.000 treballadors tenen a l'abast un munt d'associacions en què poden participar

Facultat de lletres UdG

Facultat de lletres UdG / Universitat de Girona

La comunitat de la UdG la formen 15.000 estudiants i 2.000 treballadors, que tenen a l'abast un munt d'associacions en què poden participar i una gran oferta setmanal d'activitats, des d'exposicions a conferències, taules rodones i debats. Els estudiants, que arriben normalment al centre sense conèixer ningú, necessiten sentir que formen part d'una comunitat, l'anomenada UdGent.

Poden formar part del Consell d'Estudiants, que és l'òrgan de deliberació, representació i consulta del col·lectiu d'estudiants de la UDG, a través del qual participen en l'organització i l'extensió de la vida acadèmica en veu i vot. També és destacable el gran nombre d'associacions d'estudiants en què poden participar. Els xoriguers, els castellers de la UDG, estudiants i investigadors xinesos, la batucada, l'aula manga, l'associació de debat, multicapacitats.

Molts estudis, com ara els de Mestre, Medicina, Psicologia, Ciències Polítiques o Estudiants d'Industrials, tenen la seva pròpia associació, que organitza activitats al llarg de l'any i permet fer comunitat entre persones que cursen el mateix grau.

En l'àmbit cultural, tant estudiants com treballadors poden fer teatre a l'aula de teatre o, si els agrada la música, poden participar en el cor o a l'orquestra de la UDG, que darrerament ha ofert un musical amb gran èxit.

Es fan també intercanvis lingüístics entre estudiants d'aquí i estudiants d'altres països. A la UdG animem els estudiants a participar en projectes de voluntariat i cooperació internacional, cosa que els permet formar-se com a ciutadans actius i responsables socialment.

I, com a fi de festa, cal esmentar les festes universitàries. Des de la tradicional festa major fins a la calçotada. Són punts de trobada que apleguen milers d'estudiants de tots els campus.

Espai UdG 1

02:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716969385648/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00