Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Marta Rovira tornarà quan la causa del tsunami es tanqui: "Espero que sigui en els pròxims dies"

La secretària general d'ERC aposta per "batallar" amb els jutges que no apliquin l'amnistia i facin una "mala interpretació" del delicte malversació

Entrevista a Marta Rovira a l'Aquí Catalunya

Entrevista a Marta Rovira a l'Aquí Catalunya

19:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1718346295784/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha insistit en una entrevista a l'Aquí Catalunya que tornarà a Catalunya quan la causa del Tsunami Democràtic es tanqui. "Espero que sigui en els pròxims dies, no s'hauria d'entretenir el jutge, perquè la llei és molt clara", ha explicat Rovira. En aquesta causa, en la que s'investiguen les protestes postsentència, s'acusa la líder dels republicans de terrorisme.

La secretària general d'ERC ha estat molt clara advertint als jutges que estan disposats a "batallar la mala interpretació" que fa el Tribunal Suprem sobre el delicte de malversació. Segons Rovira, aquest és el motiu pel qual no s'estan tancant les causes per aquest delicte a polítics com Junqueres, Bassa o Turull. A més, la líder d'Esquerra ha admès que estan disposats a fer el que faci falta perquè s'apliqui l'amnistia davant la ferma oposició de partits com el PP o alguns sectors del poder judicial. Sobre possibles querelles, Rovira ha explicat que ho estudiaran, però que en tot cas forma part d'una segona fase si no s'arribés a aplicar la llei d'amnistia.

El nou president del Parlament, Josep Rull, ha fixat per al 25 de juny el ple d'investidura per elegir el nou president de la Generalitat. Si cap candidat té prou suports per a presentar-se a la investidura, començaria un compte enrere de dos mesos abans no es convoquessin eleccions automàticament el 26 d'agost. Sobre aquest escenari, Marta Rovira ha admès que veu difícil poder arribar a pactes abans del primer ple d'investidura. "Volem saber quin és el programa de Salvador Illa per Catalunya i què vol fer Carles Puigdemont quan torni. Ho hem dit moltes vegades, és molt sabut on està ERC i on la trobaran". Els republicans han marcat dues línies vermelles per arribar acords: la proposta de finançament singular i avançar en l'autodeterminació.

La líder dels republicans ha admès que des del seu partit no veuen amb bons ulls una nova convocatòria electoral, però al mateix temps ha advertit que estan preparats i que tenen "candidats per parar un tren" per encapçalar la llista d'ERC després de la dimissió de Pere Aragonès.

La secretària general d'Esquerra Republicana ha explicat que el congrés per decidir si ERC passa a formar part del govern de Jaume Collboni que es va haver d'ajornar ahir per la manca d'aforament a l'espai habilitat "s'ha d'acabar celebrant davant la gran afluència de militants que volen dir la seva". Sobre l'acord, la secretària general d'Esquerra considera que "hem de desvincular el preacord de les negociacions que estan en marxa i que ha d'anar sobre la legislatura catalana".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00