Sociedad

El dispositiu policial a la Font de la Pòlvora continuarà fins que es recuperi "la normalitat"

El Conseller d'Interior ha vinculat la tinença d'armes amb el cultiu de marihuana

La Junta local de seguretat de Girona, presidida pel Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena.

La Junta local de seguretat de Girona, presidida pel Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. / ACN

Girona

La junta local de seguretat de Girona ha acordat mantenir "de manera ininterrompuda" el dispositiu policial desplegat a la Font de la Pòlvora -on diumenge hi va haver un doble crim- fins que el barri recuperi "la normalitat" i ja no hi hagi un clima procliu a la revenja. Tot i que no s'ha parlat de terminis, l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, sí que ha precisat que el dispositiu i l'increment de presència policial s'allargarà "durant les properes setmanes".

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha insistit que la mort de dues persones a mans d'un individu armat almenys amb un kalaixnikov és "un fet puntual" i ha vinculat la tinença d'armes de foc a les plantacions de marihuana.

Precisament, el delegat de l'Estat a Catalunya, Carlos Prieto, ha revelat que l'autor del doble crim ja va ser detingut a finals del mes d'abril durant un operatiu internacional contra el narcotràfic i va quedar lliure i a disposició judicial. L'alcalde, ha destacat el "compromís" conjunt perquè el barri torni a la normalitat "en el menor temps possible" després d'una situació "traumàtica".

El conseller Elena ha reclamat l'enduriment de la llei sobre la comercialització i distribució de marihuana, amb un enduriment de penes que ens equipari als països veïns i el delegat de l'Estat ha reconegut que aquesta petició "està en debat" i ha recordat que la mitjana de delictes a l'Estat amb armes de foc "és molt menor que a la resta de països europeus del nostre entorn". Però sí que ha admès que, efectivament, hi ha "un problema" amb els grups organitzats que es dediquen al narcotràfic, i que s'abasteixen d'aquestes armes per protegir-se d'altres bandes rivals.

El delegat ha vinculat l'entrada d'armes de guerra a Catalunya amb els conflictes a Ucraïna i el Sahel. Però sí que ha volgut posar en relleu que, a la majoria d'operatius on es comissen armes, les de guerra "són una excepció". Perquè el gruix de les que intervenen la Policia Nacional o la Guàrdia Civil són pistoles, escopetes o bé armes simulades.

Funeral i recerca

Després d'un dia de vetlla de les dues víctimes mortals -un home de 48 anys i una dona de 44-, aquest matí s'ha fet l'enterrament a 'El Culto' mentre continua la recerca del presumpte autor del doble crim. De moment, només s'ha trobat calcinat a Mont-ras (Baix Empordà) un dels seus cotxes, el kalaixnikov amb el que va disparar a les víctimes i es busca una segona arma, de menor calibre, que també va ser disparada.

Això mentre dos ferits -un d'ells menor d'edat- continuen ingressats en estat greu a l'Hospital Josep Trueta, on evolucionen positivament. Els mossos han rebaixat la presència policial a l'entrada del centre sanitari. Han eliminat el dispositiu policial que havien instal·lat la nit de Sant Joan.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00