Sociedad

Augmenten un 20% les atencions de Projecte Home a Tarragona

Més de la meitat persones ateses durant el 2023 consumeixen cocaïna com a substància principal

L¡alcohol és una de les adiccions que més preocupa / Cadena SER

Tarragona

L’ONG ha atès durant el darrer exercici al voltant de 200 persones, provinents principalment de Tarragona, el Vendrell, Calafell, Reus i Salou, totes elles amb addicions severes, la majoria en risc d’exclusió social.

42 anys és la mitjana d’edat de les persones ateses, de les quals el 81% són homes i el 15% són dones; fet que fa evident les barreres de gènere en el tractament de les addiccions. Malgrat que se solen consumir diverses substàncies alhora, la cocaïna lidera les demandes d’ajuda com a substància principal de consum en un 52% dels casos. Una dada que ha augmentat lleugerament respecte a la mitjana catalana. En segon lloc, hi ha l’alcohol i, després, el cànnabis, l’heroïna i les addiccions comportamentals.

Les famílies dels usuaris són un factor clau a l’hora d’identificar situacions de risc dels familiars, a la vegada que representen un factor de suport emocional, econòmic o d’acompanyament en el tractament. L’ONG incentiva l’autocura a les famílies, donat el patiment que implica acompanyar persones amb addicions. Així com el 80% dels atesos són homes, el 62% dels familiars que presten ajuda són dones, la majoria, mares.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00