Sociedad

El somni de veure el mar

30 infants i joves en risc d'exclusió social comencen un viatge fins a Mont-roig del Camp per veure el mar: és l'herència del somni que tenia fa 90 anys el mestre Antoni Benaiges des d'un petit poble de Burgos

Cala de Miami Platja / Mont-roig Miami Turisme - Jaume Boldú

Mont-roig del Camp

El projecte Missió Antoni Benaiges, 88 anys més tard, farà possible el somni del mestre Mont-rogenc. El viatge ha començat avui des de Granada i està previst que demà comenci des de Madrid.

29 nens i nenes d’entre 8 i 13 anys i d'entorns desfavorables són els protagonistes del projecte Missió Antoni Benaiges, que té com a objectiu complir amb una promesa que Benaiges va fer als seus alumnes l’any 1936: la de portar-los a veure el mar. Ho va prometre a alumnes de l’escola de Bañuelos (Burgos), a qui els feia escriure com s’imaginaven el mar. Benaiges, conegut per la seva promesa incomplerta, va ser un divulgador compromès amb una educació basada en els ideals republicans. La Guerra Civil i el seu assassinat en mans dels falangistes el juliol de 1936 no li van permetre complir amb la promesa i ara, 88 anys més tard, es farà realitat a mercè de l’esforç de diverses entitats i ajuntaments, incloent-hi el de Mont-roig del Camp, que assumirà les despeses de l’allotjament així com les dietes dels infants i monitors durant els dos dies que estaran al municipi.

“És difícil imaginar-se a persones que no coneguin el mar, però n’hem trobat”. Així ho ha explicat Javier González, secretari de l’Associació Escola Benaiges a l’Aquí Catalunya. Els nens que han iniciat aquesta aventura pel Mediterrani es troben en unes condicions de vida difícils i, per les seves circumstàncies, mai no han pogut gaudir del mar.

El viatge és possible gràcies a persones i a entitats que hi participen de manera altruista. Entitats locals de cinc comunitats autònomes han organitzat activitats culturals per als nens i nenes, que també visitaran llocs de memòria històrica. Dissabte arribaran a Mont-roig del Camp, el poble natiu de Benaiges, on passaran el cap de setmana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00