Què t'hi jugues!
Más deportes

Ens endinsem en l'American Magic, un dels equips que competirà a la Copa Amèrica

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb Juan Luis Wood, sot campió del món de classe Soling i membre de l'equip

Ens endinsem en l'American Magic, un dels equips que competirà a la Copa Amèrica

Barcelona

Després dels Jocs Olímpics, el relleu l'agafarà la Copa Amèrica de Vela, un dels esdeveniments més importants del món, que es farà a Barcelona. Els vaixells més ràpids lluitaran en un autèntic desafiament tecnològic. Queden 20 dies perquè comenci la regata preliminar. Sis vaixells d'última generació buscaran la victòria. El vaixell que defensa el títol és el New Zealand Emirates.

Avui parlem de l'American Magic, l'equip americà del Club Nàutic de Nova York que el 1851 va guanyar la primera edició. Va defensar amb èxit la copa 132 anys, però la va perdre el 1983. L'American va ser el primer vaixell a incorporar als ciclors, ciclistes que des de dins del vaixell donen potència i velocitat. Terry Hutchinson és el patró i els empresaris Hap Fauth i Doug Devos són els propietaris. Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb Juan Luis Wood, sot campió del món de classe Soling i membre de l'equip.

Wood mostra el seu optimisme davant el gran esdeveniment: "Estem treballant bastant fort i som molt optimistes. Volem que la gent pugui gaudir d'aquest esdeveniment i conegui les entranyes d'un equip de Copa Amèrica. I també volem fer partícip a la gent de la tradició i la història que té aquest equip, ja que la història, el present i el futur passen per un equip com el nostre".

El membre de l'American Magic parla del desafiament tecnològic que suposa la Copa Amèrica: "Des del seu origen té un component molt gran d'innovació, recerca i desenvolupament perquè es tracta que el vaixell més ràpid guanyi la competició i, per a poder arribar a aquest punt, la inversió en desenvolupament és contínua".

El sot campió del món aprofita per enviar un missatge a la gent de Barcelona que no està relacionada amb la vela: "La Copa Amèrica és la competició esportiva més antiga del món, de qualsevol esport. No és fàcil trobar en un esport la unió de la tradició, la innovació, la història i el llegat".

Finalment, Wood ha parlat de l'hospitalitat i del turisme que es viurà a la ciutat comtal durant l'esdeveniment: "L'oferta és impressionant. Volem que la gent pugui fer el seu propi vestit a mida i cadascun es pugui adequar a les seves necessitats i que això faci que la gent no sols s'aficioni a un esdeveniment, sinó que pugui gaudir d'aquesta jornada amb nosaltres".