Eurocopa 2024
Euro 2024 Alemania

Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Jordi Font: "Dani Olmo ha demostrat que ara mateix és un dels jugadors més importants"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb Jordi Font, un dels entrenadors de Dani Olmo a La Masia, en el dia en què s'ha fet oficial el seu fitxatge pel Barça

Jordi Font: "Dani Olmo ha demostrat que ara mateix és un dels jugadors més importants"

Jordi Font: "Dani Olmo ha demostrat que ara mateix és un dels jugadors més importants"

15:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1723207879030/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Dani Olmo serà presentat dilluns en el Gamper com a nou jugador del Barça de Hansi Flick. El mateix Olmo ha arribat aquest migdia a la Ciutat Esportiva per a signar el seu contracte com a jugador blaugrana, i el club l'ha anunciat aquesta mateixa tarda de manera oficial. Per analitzar el perfil de jugador que arriba al Barça, al 'Què t'hi jugues!' hem parlat amb una de les persones que millor el coneix futbolísticament: Jordi Font, entrenador de les categories inferiors de La Masia, qui el va entrenar quan el Dani tenia només onze anys. Al que va ser el seu entrenador a La Masia no el sorprèn "gens ni mica" el fitxatge de Dani Olmo pel Barça. "A qui no li interessa tenir un jugador que coneix molt bé la casa, que és molt versàtil, que té gol, que és un jugador d'equip, que és molt bona persona... Vull dir, és un fitxatge ideal per a qualsevol entrenador i qualsevol club, especiament pel Barça."

Olmo va guanyar el trofeu a màxim golejador de la passada Eurocopa que va guanyar la selecció espanyola, en un gran torneig disputat pel de Terrassa. Així ho admet Jordi Font. "La veritat és que ha demostrat el nivell que ha assolit, i que encara pot millorar. S'ha entès molt bé, a més, amb els companys que es trobarà aquí a can Barça, especialment amb el Lamine. I jo crec que ha demostrat que és un, ara per ara, dels jugadors més importants, especialment espanyols. El més decisiu, i que dona moltes possibilitats a qualsevol entrenador que el tingui a la seva plantilla."

Font el coneix des dels seus inicis, quan el Barça el va fitxar de l'Espanyol. "Jo el vaig tenir quan va arribar al club el primer any. És un nano molt golejador. El fitxem com a nou, perquè en aquella època els benjamins jugaven a futbol 7, i els alevins a futbol 11, per tant, era el primer any que jugaria futbol 11. I sobretot per la seva capacitat per marcar gols. Era un jugador que tenia molt bons moviments per jugar a dalt, i molt golejador. Tenia també un físic que per l'edat estava força bé, potser ara per jugar d'un nou més referència no té el físic adequat, però per jugar de fals nou o per buscar un punta amb molta mobilitat, doncs sí que té aquesta qualitat", argumenta Font.

Dani Olmo va deixar el Barça als setze anys, buscant oportunitats a Croàcia, al Dinamo de Zagreb. "És cert que és sorprenent", diu Font. "No sé exactament per què la decisió concreta d'anar a Croàcia. Jo imagino que el Dani, el seu entorn, veient un tap en el primer equip, amb jugadors de molt nivell mundial, i que encara tenien molt recorregut per endavant, i prenen la decisió de buscar un altre camí. En aquell cas, a més, va ser molt arriscat per anar a un futbol o a una lliga que no és de les més punteres. Però al final els hi ha sortit bé. És cert que no ho va passar bé els primers anys, li va costar l'adaptació, però també és veritat que això l'ha fet un jugador molt madur, un jugador que és capaç de superar adversitats i que s'ha fet fort en aquest sentit. Ha millorat altres aspectes del futbol, que l'han fet estar on està ara."

Però, precisament, l'experiència a lligues com la de Croàcia o la d'Alemanya li han aportat al de Terrassa trets diferencials sobre la resta de la plantilla. "Penso que un puntet de físic o d'aquest tipus de joc molt més intens, molt més obert, no tan punt de possessió com el tenim aquí, aquesta capacitat d'arribar a dalt, d'haver de treballar enrere, que avui en dia a nivell Champions és bàsic, i és un dels aspectes on el Barça, per exemple, ha patit més aquests últims anys. Jo penso que en aquest sentit de capacitat de fer aquests esforços i de ser un més en tot aquest engranatge d'apretar a dalt en la pressió i anar enrere, segur que això li ha vingut molt bé", explica l'entrenador.

Olmo signa fins al 2030, i tindrà una clàusula de 500 milions d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00