Centenari Ràdio Barcelona

Andreu Buenafuente homenatja la ràdio en el seu espectacle 'La ràdio que em va parir'

En un monòleg d'una hora i mitja, el locutor recorda la seva relació amb el mitjà i com ha influït en la memòria col·lectiva de les persones

Andreu Buenafuente en un moment del monòleg / Rodolfo Molina

Andreu Buenafuente ha tornat amb un monòleg, però aquest cop canvia el plató i l'estudi de ràdio per l'escenari del Teatre Victòria de Barcelona. 'La ràdio que em va parir' és el nou monòleg de Buenafuente on la ràdio i la seva experiència de 40 anys en el mitjà seran el punt de partida de més d'una hora de 'stand-up comedy'. El monòleg, amb motiu del centenari de Ràdio Barcelona de la Cadena SER, es va estrenar el 4 de maig i és una producció pròpia d'El Terrat en col·laboració amb la SER que estarà al Teatre Victòria de Barcelona durant els mesos de maig i juny.

'La ràdio que em va parir' és un homenatge a tots els gèneres radiofònics d'aquests 100 anys d'història de Ràdio Barcelona, la ràdio que ha vist créixer a l'humorista. Buenafuente viatja a través dels programes nocturns, matinals, esportius, humorístics, entre d'altres, i explora el passat, present i futur de la ràdio gràcies a les seves pròpies experiències.

Andreu Buenafuente en un moment del monòleg

Andreu Buenafuente en un moment del monòleg / Rodolfo Molina

L'humorista comença l'espectacle recordant les seves retransmissions, gairebé adolescent, dels partits d'hoquei patins del Reus Deportiu des dels micròfons de Ràdio Reus i repassa el naixement del Terrat, el programa que el va catapultar a Ràdio Barcelona. Tot i que gran part de la seva carrera s'ha desenvolupat a la televisió, Buenafuente sempre acaba tornant a la ràdio on, actualment i des de fa deu anys, està triomfant a la Cadena SER amb el 'Nadie sabe nada' juntament amb el Berto Romero.

Andreu Buenafuente en un moment del monòleg

Andreu Buenafuente en un moment del monòleg / Rodolfo Molina

Durant el recorregut ens porta per moments que ja formen part de la memòria col·lectiva, com el naixement de Ràdio Barcelona el 1924, la primera actuació de Joan Manuel Serrat al programa 'Radioscope' a l'Estudi Toreski amb Salvador Escamilla, la primera retransmissió de futbol en català amb Joaquim M. Puyal, el 23-F i el paper jugat per la Cadena SER o la coneguda batalla de les nits esportives entre José Mª García i José Manuel de la Morena. I, durant aquest recorregut, li dona temps per parlar dels Ondas, dels EGM's o dels pòdcasts. Al final del monòleg, amb una gran ovació, la seva filla Joana li va regalar un ram de flors. La Joana anava amb cascos, com si fos la regidora de l'espectacle.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
Xavier Sánchez

Xavier Sánchez

Encargado del archivo sonoro de Radio Barcelona desde el año 2000. Redactor web de Radio Barcelona y...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00