La LlavorLa Llavor
Sociedad

Els elaboradors de 'Cava de Requena' aspiren a duplicar el seu potencial

Després de la sentència que autoritza el 'Cava de Requena' a dir-se així, el sector redoblarà l'esforç en promoció amb la vista posada a reduir la quantitat de cava que ven a granel i poder embotellar-lo

La Llavor 02/12/2023

La Llavor 02/12/2023

30:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1701429899674/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

València

"La sentència del Suprem ha sigut com una felicitació de Nadal", afirma en La Llavor Rebeca García, presidenta dels elaboradors. Set cellers que l'any passat van produir tretze milions de botelles però que produeixen també més de 30 milions de litres que venen a granel a altres zones productores, com Catalunya. Explica García que ara com ara no en venen prou com per a aspirar a molt més. De fet, les previsions parlen que enguany vendran un 9% més que el passat, que va ser històric, però sí que el veuen factible en el mitjà i llarg termini: poder embotellar-ne el doble.

Des de fa deu anys els elaboradors de cava de Requena treballen en la promoció del seu producte. Però el litigi amb el cava català que s'oposava, fins a la sentència del Suprem, al fet que el cava de Requena es diguera així ha impedit treballar la marca que ni tan sols apareixia en les etiquetes. Ara sí, ara podran aprofundir a més en les característiques pròpies d'un cava de molta qualitat que espanta els seus competidors, d'ahí els recels del lobby català.

Això sí, també haurem de pagar un poc més. No per la victòria en els tribunals o per veure el nom "Cava de Requena" en les etiquetes, sinó perquè enguany els elaboradors no han aplicat al preu la pujada de costos que han patit: una collita curta ha provocat que el raïm haja costat el doble i també ha pujat el preu del vidre, del cartó... Això sí, Rebeca García llança un missatge tranquil·litzador: el preu pujarà, sí, però no ho notarem massa.

El Rebost: rèmol al forn

El Rebost: rèmol al forn

El Rebost: rèmol al forn

04:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1701256754908/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00