La Llavor
Sociedad | Actualidad

Ricardo Bayo (UPA UGT): "No arribe a veure el projecte del govern valencià per a l'agricultura"

El secretari general d'UPA en la Comunitat Valenciana lamenta que hi haja organitzacions que a la calor del descontentament estiguen criticant sense fonament a les associacions agràries tradicionals i les acusa de vendre fum

La Llavor 09/03/2024

Valencia

Bayo és molt crític amb l'actitud de la Conselleria d'Agricultura. Recorda que eixes competències estan transferides i que, per tant, el Govern valencià te molt a fer i molt a dir. Però es limita a criticar als altres sense fer res. El d'UPA recorda que, en la trobada mantinguda per les protestes amb el president Carlos Mazón i el conseller Aguirre, s'adonà que més enllà de la solidaritat no hi ha res. Cap mesura, cap pla... res.

Explica Bayo que el camp valencià no pot perdre l'oportunitat que li ofereixen les eleccions europees. És el moment d'aconseguir avanços i compromisos importants. Per això, més enllà de la falta de projecte del govern valencià, lamenta l'enfrontament entre administracions quan l'agricultura, la ramaderia i la pesca haurien de ser objecte de pacte d'estat. Demana, per tant, el cessament del partidisme i que treballen a una per a aconseguir alguna cosa en eixes pròximes eleccions.

Entén Bayo que s'hagen produït protestes "espontànies" en el camp. Les veu lògiques donada l'actual conjuntura i les obligacions que imposa Europa als seus mentre posa una catifa roja als de fora. Considera que el carrer no és de ningú i que, per tant, tota protesta que servisca per a sumar serà benvinguda. Però és molt crític amb aquells que "venen fum" i ataquen a les associacions agràries tradicionals fins i tot culpant-les de tots els mals i usant teories conspiranoiques sense cap fonament. Bayo les defensa. "Basta l'hemeroteca per a veure els seus assoliments i la seua lluita darrere d'objectius reals".

Un pla per al vi

UPA és al costat de la Unió Llauradora, AVA, ASAJA Alacant, COAG i les cooperatives signant del comunicat d'indignació davant la falta de propostes concretes de la conselleria d'agricultura per als productors de vi. Explica Bayo que estem davant un exemple paradigmàtic de la falta de projecte del govern valencià. Es van presentar propostes que la conselleria no fa seues i tampoc proposa alternatives. Bayo exigeix, com tot el sector, mesures a curt termini: ajudes directes i evitar que l'estoc d'alguns cellers i cooperatives tire del preu hi havia a baix. I, sobretot, i mirant al futur, elaborar un pla de la mà del sector i de les universitats.

El Rebost: tallarins de carabasseta

El Rebost: tallarins de carabasseta

Hi ha receptes que no et deixen de sorprendre. Vaig estar veient receptes per xarxes i em vaig trobar amb uns espaguetis de carabasseta. A partir d'ací, vaig buscar una combinació que vaig pensar que li podria anar bé. Així que amb els ingredients que tenia per casa em vaig marcar este tros de recepta que lleva el sentit. Com no tenia ratlladora per a fer espaguetis, vaig pelar tallarins amb un pelacreïlles. I amb un parell de tomaques, una cabeça d'alls i uns fruits rojos vaig preparar una salsa romesco que tardaré en oblidar. Meravellosa. El plat el vaig arredonir amb un ou escalfat per a integrar tots els ingredients.

INGREDIENTS

1 carabasseta per persona

1 ou per persona

Sal

Pebre

Oli d'oliva verge extra

Per a la salsa romesco

3 tomaques madures

1 cabeça d'alls

1 llesca de pa torrat

1 grapat d'ametles torrades

1 grapat d'avellanes torrades

2 pimentons xoricers

Sal

1 vitet (opcional)

PROCÉS

En primer lloc prepararem la salsa romesco. Si no vos abellix o no podeu preparar-la, la podeu comprar. Encenem el forn i rostim les tomaques i la cabeça d'alls a 180 °C durant 30-40 minuts. Quan falten 10 minuts hi afegim el pa. Després, tan sols hem de pelar les tomaques i els alls, afegir-li la fruita seca, la polpa de les nyores rehidratades prèviament i la rodanxa de pa torrat. Un bon raig d'oli d'oliva, sal i triturem fins a aconseguir la textura desitjada. Reservem.

Mentre es va preparant tot, pelarem les carabassetes i les ratllarem en forma de tallarins. Simplement, haurem de saltar-los en una paella durant un parell de minuts perquè queden al dente amb un poc de sal i pebre.

I finalment, prepararem l'ou escalfat. Folrem un xicotet bol amb film transparent i hi afegim l'ou amb un pessic de sal i oli d'oliva. Nuguem pels extrems i fem un xicotet paquet que portarem a ebullició durant 4 minuts. Després, tan sols ens queda llevar el film amb cura de no cremar-nos.

Per a emplatar, en primer lloc posarem els tallarins i damunt deixarem caure l'ou escalfat i decorarem amb la salsa romesco. El resultat i el sabor és espectacular. Espere que vos agrade.

Ací tens la recepta original: https://unarecetaunrecuerdo.com/tallarines-de-calabacin-con-romesco-y-huevo-poche-de-locos/

De temporada: caragols

De temporada: caragols

Vi: la llista Parker

Vi la Llavor: llista Parker