Gastro

Truita d'albergínia (per Santi Hernández)

El Rebost: truita d'albergínia

El Rebost: truita d'albergínia

04:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1727955980955/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

València

No em digueu exagerat, però la truita d'albergínia mereix estar en un altre nivell dins del món de les truites. És, sota el meu punt de vista, la gran desconeguda. O almenys jo ho veig així. Ve a ser com l'aneguet lleig de les truites. Una truita que a mesura que la vas elaborant va guanyant bellesa, tant a la vista, com al paladar.

Vaig tindre la sort de provar-la junt a Pablo Calatayud i un grup de bons amics al Celler del Roure, a Moixent. Allí, al bell mig d'un paratge incomparable, envoltat de vinyes, Paco Senís ens va preparar un menjar de territori, on hi havia una truita d'albergínia mig cuallada que et fa perdre el sentit. Així que no vaig dubtar ni un moment a preguntar-li de quina forma la preparava i posar-me a la feina per a fer-la a casa per a tots vosaltres.

INGREDIENTS

1/2 ceba

1 albergínia

5 ous

Oli d'oliva verge extra

Sal

1 all

PROCÉS

En primer lloc tallem finament l'all i la ceba i ho calfem tot junt. Quan comencen a daurar-se, pelem l'albergínia i la tallem en xicotets daus. Rectifiquem de sal i deixem que a poc a poc es vaja cuinant. Quan vegem que adquireix eixe to cristal·lí, senyal que està ben calent, abocarem tot el contingut a un bol on tindrem els ous batuts.

Mesclem bé i veureu com l'ou va adquirint un to fosc. Removem bé i la incorporem de nou a la paella on la quallarem. Ací ja és qüestió de gustos. Fem volta i volta a la truita i ja la tindrem llesta.

És una truita molt esponjosa que no vos deixarà indiferents.

Ací tens la recepta original: https://unarecetaunrecuerdo.com/tortilla-de-berenjena-un-paseo-por-las-nubes/

Sigue toda la última hora en el canal de Whatsapp de Radio Valencia: haz clic aquí y suscríbete para recibir toda la información y la actualidad del día en tu móvil.

Quique Lencina

Quique Lencina

Filólogo de formación y locutor de profesión, actualmente forma parte del equipo digital de Radio Valencia...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00