Gastro

Frita de polp (per Santi Hernández)

Una recepta molt mediterrània que no vos deixarà indiferents

El Rebost: frita de polp

El Rebost: frita de polp

04:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1728557277699/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

València

Una de les coses que més m'agrada és rebre receptes típiques de diferents zones. Especialment, aquelles receptes mediterrànies, on les verdures, les hortalisses i el peix hi estan molt presents. Esta és una recepta típica eivissenca que em va comentar la meua companya Rebeca, i li vaig demanar per favor que me l'aconseguira. Així que la seua tia Tina, d'Eivissa, amb l'herència gastronòmica de l'àvia Paquita, em va enviar un àudio molt entranyable amb la recepta de la 'frita' de polp. Com ja sabeu, respectant al màxim les receptes, m'agrada adaptar-les a la meua cuina, per la qual cosa, seguint la base de la seua recepta, l'he preparada amb alguns xicotets retocs.

INGREDIENTS

1 polp

2 cebes

1 pimentó verd

1 pimentó roig

4 cabeces d'all

1 fulla de llorer

Oli d'oliva

1 got del caldo del polp

2 creïlles

Sal

1 culleradeta de pebre roig dolç

PROCÉS

En primer lloc courem el polp, prèviament net i congelat. Deixem que es descongele i quan l'aigua estiga bollint l'escaldem tres vegades i el deixem bollint al voltant d'uns trenta minuts per quilo de polp. El meu polp pesava 1,5 kg, pero això el vaig tindre bollint durant 45-50 minuts.

Mentre es va coent, tallem a la juliana dos o tres cebes i les calfem en una paella gran amb una fulla de llorer i un parell d'alls i un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Deixem que es vaja calfant, i quan estiga llesta li afegim el pimentó trossejat. Quan estiga tendre, li afegim el polp trossejat, una culleradeta de pebre roig dolç, removem i l'hi afegim un got del caldo del polp cuit.

Rectifiquem de sal i deixarem que es vaja reduint. Mentrestant, a una altra paella afegim un bon raig d'oli d'olica i fregim les creïlles en forma de pals amb un parell d'alls. Rectifiquem de sal i quan estiguen llestes les incorporem al guisat del polp.

El resultat és increïble. Una recepta molt mediterrània que no vos deixarà indiferents.

Ací tens la recepta original: https://unarecetaunrecuerdo.com/frita-de-polp-un-plato-muy-mediterraneo/

Sigue toda la última hora en el canal de Whatsapp de Radio Valencia: haz clic aquí y suscríbete para recibir toda la información y la actualidad del día en tu móvil.

Quique Lencina

Quique Lencina

Filólogo de formación y locutor de profesión, actualmente forma parte del equipo digital de Radio Valencia...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00