Gastro

Crema de moniato (per Santi Hernández)

El nostre metabolisme ens diu que ja és hora de començar a ficar plats de cullera en la nostra dieta

El rebost: crema de moniato

València

Encara que no ho semble, per ací, pel Mediterrani estem en la tardor. Ja va passar l'estiuet de Sant Miquel i sembla que la tardor es resistix a fer acte de presència. No obstant això, el nostre metabolisme ens diu que ja és hora de començar a ficar plats de cullera en la nostra dieta. No vos sembla? Així que seguint la recomanació del meu company d'institut Antonio Zanón, he preparat una crema de moniato deliciosa. Si vos sembla vos explique com l'he preparada, però com ja sabeu, sempre que puc li done el meu toc. I és que, en comptes de bollir els moniatos, els he rostits. D'aquesta manera he aconseguit una crema amb un toc melós i torrat que m'encanta.

INGREDIENTS

700 g aproximadament de moniato roig

200 g de ceba

1 porro

2 carlotes

Oli d'oliva

Sal

Curri (opcional)

500 ml caldo de verdures o de pollastre

PROCÉS

Per a preparar la crema posarem els moniatos en el forn durant una hora aproximadament a 200 °C. Mentre es van rostint, tallarem en daus la ceba, el porro i les carlotes. Una vegada estiga tot tallat, ho calfarem a foc lent a una paella amb un bon oli d'oliva verge extra.

Quan estiguen els moniatos llestos els deixem temperar i els pelem. Afegim a una cassola els moniatos i el sofregit de les verdures. Rectifiquem de sal, hi afegim un poc de pebre i el caldo de les verdures.

Triturem bé tots els ingredients i deixem que s'integren tot durant 5 o 10 minuts a foc lent. Finalment, si vos agrada, li podeu afegir una culleradeta de curri. Espere que vos agrade.

Ací tens la recepta original: https://unarecetaunrecuerdo.com/crema-de-boniato-rojo/

Sigue toda la última hora en el canal de Whatsapp de Radio Valencia: haz clic aquí y suscríbete para recibir toda la información y la actualidad del día en tu móvil.

Quique Lencina

Filólogo de formación y locutor de profesión,...