Deportes

La Masia del Barça tanca les seves portes després de gairebé 32 anys formant futbolistes

Guillermo Amor: "No és un dia fàcil, ha estat la meva llar durant vuit anys"

La Masia de Can Planes ha tancat aquest dijous les seves portes com residència de joves futbolistes del FC Barcelona, després de gairebé 32 anys des de la seva inauguració a l'octubre 1979 i amb molts jugadors de primer nivell creats en les seves entranyes.

En un acte simbòlic, el director de la residència, Carles Folguera, ha tancat les portes de ferro forjat de la Masia acompanyat pel vicepresident esportiu del club, Josep Maria Bartomeu, el directiu de l'àrea esportiva i de futbol formatiu, Jordi Mestre, i d'un dels seus primers ocupants, Guillermo Amor.

Per les instal•lacions de la Masia han passat més de 500 residents, forjats com futbolistes a través dels valors que conformen ''l'ADN Barça'': "Sense cap, sense ser bones persones, no es pot ser bon jugador", ha assegurat Folguera.

Más información

Al costat dels directius van estar exposats els 16 trofeus guanyats aquesta temporada pel club blaugrana en totes les seves seccions, tot un èxit de la Masia. "Això té molt a veure amb la Masia, la ''pedrera''. L'objectiu és aquest", va assegurar Bartomeu. "Celebrem aquests 16 títols, una mica que mai s'havia aconseguit, i és aquest orgull el que hem de seguir tenint. En un any de tants rècords, vam pensar que avui era el dia perfecte per a tancar el cicle".

I és que ara les joves promeses del club blaugrana es traslladen a la nova residència de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, en ple funcionament des d'aquest mes de juliol, on hi haurà una major capacitat i serveis perquè l'esperit de la Masia segueixi tan viu com fins a ara. "En la pròxima residència guanyarem en gestió de temps, els serveis mèdics estaran situats en la residència i amb la quantitat de places que vam incrementar hi ha canvi de quantitat i de qualitat, millorarem la formació", ha dit el seu director, Carles Folguera.

. Per la seva banda, el director del futbol formatiu del club i membre del primer grup de residents de la Masia de Can Planes, Guillermo Amor, ha reconegut que està trist per dir adéu a la seva llar, al lloc que li va donar l'oportunitat d'arribar al primer equip. "Estic més nerviós que el primer dia que vaig arribar en 1980. Felicito i dono les gràcies a tota la gent que ha col•laborat en aquest temps amb la Masia, jo sóc un més. És un dia no fàcil, això per a mi mai ha estat una residència de futbolistes, ha estat la meva llar durant vuit anys. Estic trist perquè es tanca "

Des de la seva inauguració en 1979, uns 70 futbolistes formats en la Masia han jugat algun partit oficial amb el primer equip del Barça. Entre aquests, destaquen noms com Amor, Milla, Guardiola, Sergi, De la Peña, Puyol, Reina, Víctor Valdés, Iniesta, Messi, Bojan, Pedro i Thiago.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00